Американският производител на спортни облекла Nike придоби производителя на виртуални

...
Американският производител на спортни облекла Nike придоби производителя на виртуални
Коментари Харесай

Nike купи компания за виртуални маратонки, създадена от българин

Американският производител на спортни дрехи Nike закупи производителя на виртуални маратонки и колекционерски артикули RTFKT, се споделя в известие на компанията.

" Nike, Inc. през днешния ден разгласи придобиването на RTFKT, водеща марка, която употребява авангардни нововъведения за основаване на колекционерски предмети от последващо потомство ", се споделя в изказването.

Сумата на договорката на този стадий не беше оповестена.
 Nike желае да продава виртуални маратонки
Nike желае да продава виртуални маратонки

Виртуалните светове могат да са нов източник на доходи

" Това придобиване е още една стъпка, която форсира цифровата промяна на Nike и ни разрешава да служим на спортисти и създатели на пресечната точка на спорт, творчество, игри и просвета ", споделя в известието президентът и основен изпълнителен шеф на NIKE, Inc. Джон Донаху.

RTFKT е учредена през 2020 година от трима другари - Беноа Пагото, Крис Ли и Стивън Василев, който има български и съветски корени. Компанията употребява блокчейн като технология за следене на " неща ", притежавани от потребителите във виртуални светове. Търговските марки се слагат върху виртуални артикули за евакуиране, а точно компютърни стратегии, изобразяващи обувки, облекла, шапки, очила, чанти, спортни чанти, раници, спортно съоръжение, арт предмети, играчки и аксесоари за потребление онлайн във виртуални светове.
 Nike в метавселената: Компанията основава цифровото пространство Nikeland
Nike в метавселената: Компанията основава цифровото пространство Nikeland

В метавселената хората могат да поддържат връзка посредством свои аватари и да се забавляват

Американската компания Nike Inc. е един от водачите на международния пазар в производството на спортни дрехи, обувки и аксесоари. Основана през 1964 година, със седалище в Бийвъртън, Орегон, Съединени американски щати. Нетната облага на компанията за последното тримесечие на фискалната година (съвпадащо с календарното лято) се е нараснала с 23% до 1,874 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР