Американският производител на гуми Goodyear и технологичната група ZF обявяват

...
Американският производител на гуми Goodyear и технологичната група ZF обявяват
Коментари Харесай

Интелигентни гуми помагат в управлението на автомобила - видео

Американският производител на гуми Goodyear и софтуерната група ZF афишират съдействието си по технологии за интелигентни гуми в композиция със програмен продукт за контролиране на всички напредвания на транспортното средство (контрол на придвижването на транспортното средство) като част от CES 2024.

Goodyear SightLine, технологията за набиране на данни от гумите на компанията, ще бъде интегрирана в мащабируемия програмен продукт cubiX на ZF, който координира динамичността на автомобила. Тя разрешава подаване на спомагателни данни за гумите и пътя в транспортното средство, което би трябвало да разреши усъвършенствано шофиране с повече комфорт, надзор и успеваемост.

Чрез изследване, виртуална симулация и тестване в действителния свят двете компании дефинираха капацитета на това решение. SightLine понижава риска от аквапланинг посредством ранно разкриване на обстановки на аквапланинг и даване на рекомендации за оптимална скорост за възстановяване на контрола върху автомобила. В допълнение, при разкриване на аквапланинг, софтуерът cubiX може да употребява данни за гумите, с цел да инструктира задвижващите механизми на шасито да подхващат коригиращи дейности и да стабилизират автомобила.



Освен това екипът, който работи върху двете системи, има за цел да реализира усъвършенствана реакция на транспортното средство, по-директно и линейно ръководство, усъвършенствано държание при ръководство, по-голяма непоклатимост, по-ниско натоварване на контролния блок и минимизиране на разрушителните намеси. Решението на Goodyear и ZF завоюва премията за нововъведения на CES 2024 в категорията Технологии на транспортните средства и усъвършенствана подвижност.

„ Гумите са единствената част от транспортното средство, която допира пътя. Чрез дигитализиране на тази връзка и овластяване на изпълнителните механизми за ръководство на транспортното средство можем да помогнем за усъвършенстване на продуктивността и сигурността на транспортното средство “ - сподели Крис Хелсел, старши вицепрезидент, Глобални интервенции и Главен Технологичен шеф в Goodyear - „ Работата със ZF е страхотна опция да покажем какво могат да създадат интелигентността на гумите, практическите прозрения и софтуерните приложения от международна класа за подвижността. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР