Американският производител на електромобили Тесла (Tesla) е уведомил свои доставчици,

...
Американският производител на електромобили Тесла (Tesla) е уведомил свои доставчици,
Коментари Харесай

Тесла планира производство на нов модел

Американският производител на електрически автомобили " Тесла " (Tesla) е уведомил свои снабдители, че желае да стартира производството на нов електрически автомобил за всеобщия пазар с работно име " Редуд " (Redwood) в средата на 2025 година. Това заяви Ройтерс, базирайки се на четирима източници, съгласно двама от които става дума за стилен кросоувър, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Главният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск от дълго време изостря апетита на феновете на марката и вложителите за електрически автомобили и самоуправляващи се роботаксита, които се чака да бъдат създавани на основата на платформи за електрически транспортни средства от последващо потомство, както и да бъдат по-евтини. 

Такива модели, в това число базов модел с цена от 25 000 щ.д., биха разрешили на " Тесла " да се конкурира с по-евтините бензинови коли и все множеството по-достъпни електрически автомобили, да вземем за пример създаваните от китайската Би Уай Ди (BYD). През последното тримесечие на 2023 година Би Уай Ди изпревари американската компания като водещия международен производител на електрически автомобили.,

Първоначално Мъск обещаваше да създава кола за 25 000 щ.д. през 2020 година, само че тези проекти поредно бяха замразени и по-късно - още веднъж обновени. Най-евтиното предложение на " Тесла " - седанът " Модел 3 " (Model 3), сега е с начална цена от 38 990 щ.д. в Съединени американски щати. 
   
Спoред източниците проектите са за произвеждане на 10 000 автомобила седмично от новия модел да стартира през юни 2025 г. 

Засега компанията не е дала отговор на запитванията за коментар. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР