Американският производител на електромобили Rivian най-накрая може да предприеме стъпки

...
Американският производител на електромобили Rivian най-накрая може да предприеме стъпки
Коментари Харесай

Американският производител на електромобили Rivian отваря сервизен център в Европа?

Американският производител на електрически автомобили Rivian най-сетне може да предприеме стъпки към Европа. Не става въпрос обаче за произвеждане на електрически автомобили. Наскоро компанията разгласява, който да застане отпред на сервизен център в Берлин, Германия. Това би било първият отпечатък на американският производител на електрически автомобили в Европа.

Rivian е относително нов производител на електрически транспортни средства. Компанията създава два електрическия автомобил в завода си в Съединени американски щати - R1T и R1S.

Rivian е основана в Калифорния, с индустриален цех в Нормал, Илинойс. Има и други уреди в Пало Алто, Калифорния, Карсън, Калифорния, Ванкувър, Британска Колумбия, както и Уокинг, Англия. Освен това Rivian има проекти да построи друга фабрика в Джорджия за 5 милиарда $.
 Mercedes-Benz и американската Rivian ще създават електрически ванове в Източна Европа
Mercedes-Benz и американската Rivian ще създават електрически ванове в Източна Европа

След няколко години ще се построи напълно ново индустриално оборудване

Rivian има договорка с най-големият търговец в електронната търговия Amazon. Още през 2019 година,компанията на Безос разгласи, че ще закупи 100 000 микробуса за доставка от Rivian. Според известията Amazon е извършил едвам минималния най-малко от поръчка на 10 000 транспортни средства тази година и в този момент двете компании предоговарят.

Дали и по кое време Rivian ще стъпи в Европа остава незнайно. Новата публикация, оповестена от Rivian, допуска, че това може да се случи рано или късно. Според обявата търсеният претендент би трябвало да има опит и да е осведомен с процесите на обслужване, да има " страхотни лидерски умения " и т.н.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР