Американският производител на чипове Advanced Micro Devices (AMD) надхвърли очакванията

...
Американският производител на чипове Advanced Micro Devices (AMD) надхвърли очакванията
Коментари Харесай

За разлика от Intel: AMD със силни резултати в Q4

Американският производител на чипове Advanced Micro Devices (AMD) надвиши упованията на Уолстрийт за приходите си и по този начин завоюва позиции измежду вложителите за сметка на огромния си съперник Intel, който показва съществени недостатъци, съобщи " Ройтерс ".

Така през последното тримесечие на 2022 година в AMD са влезнали 5,60 милиарда $ - растеж от 16% и 100 млн. $ повече, в сравнение с бяха прогнозите на анализаторите.
 Intel понижава заплатата на шефа на компаниятa с 25%, на мениджъри с 10%
Intel понижава заплатата на шефа на компаниятa с 25%, на мениджъри с 10%

Голямата конкуренция и внезапното закъснение на търсенето на лични компютри унищожиха облагите

Предвижданията за началото на 2023 година са подвластни на общата наклонност на понижено търсене на компютърни съставни елементи в потребителския сегмент, само че и при бизнеса - с предстоящи от компанията доходи в размер на $5,3 милиарда $. Опасенията на вложителите обаче бяха за доста по-лошо показване.

" Ройтерс " отбелязва, че Intel остава водач в PC и сървърните процесори, само че 90-процентовата доминация от 2017 година към този момент е по-скоро 70-процентова и огромната част от отлива е точно към AMD. При сървърите компанията е скочила от 1% пазарен дял преди 6 години до 13,6% през предходната година. Именно решенията за центрове за данни на AMD са с 42% по-високи доходи през Q4 до 1,7 милиарда $ - това и покрива спадналите с 51% доходи в потребителския сегмент.
 Intel с най-лоши тримесечни резултати от най-малко 20 години
Intel с най-лоши тримесечни резултати от най-малко 20 години

Акциите на компанията се сринаха след оповестяването на резултатите за Q4

Очакванията на изпълнителния шеф Лиза Су са дъното при персоналните компютри да бъде достигнато през първото тримесечие на 2023 година и по-късно да стартира растеж. Според данни на IDC PC продажбите през 2022 година са под 300 млн., което се приближава до последните постоянни (предпандемични) равнища - 266,7 млн. през 2019 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР