Американският президентът Джо Байдън заяви, че е дал на израелския

...
Американският президентът Джо Байдън заяви, че е дал на израелския
Коментари Харесай

Байдън: Израел ясно да разбере, че да окупира Газа, би било грешка

Американският президентът Джо Байдън съобщи, че е дал на израелския министър председател Бенямин Нетаняху ясно да разбере, че решението за две страни е единственият метод за слагане завършек на израелско-палестинския спор и че окупирането на Газа би било " огромна неточност ", съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1011
Байдън съобщи пред кореспонденти, че прави всичко допустимо за освобождение на заложниците, отведени от въоръжената формация " Хамас " в Газа, само че това не значи изпращане на американски военни.

Президентът сподели пред кореспонденти тази седмица, че посланието му към заложниците е: " Дръжте се там, ние идваме ", което породи въпроси какво е имал поради.

Помолен да разясни коментара си, Байдън съобщи на конференция: " Това, което имах поради, беше " върша всичко по силите си, с цел да ви измъкна. Идвам да ви оказа помощ, да ви измъкна ". Нямам поради да изпратя военни там /.../. Не говорех за военни ".

Байдън сподели, че работи непрекъснато по въпроса и няма да спре, до момента в който заложниците, измежду които и тригодишно американче, не бъдат освободени.

Катар, където " Хамас " има политическо посланичество, посредничи сред палестинската ислямистка формация и израелски публични лица за освобождението на над 240 заложници.

Байдън съобщи, че " Хамас " прави военни закононарушения, като разполага военния си щаб под болница, повтаряйки изказването на представителя на Белия дом от вторник, и изрази доверие в разследващите данни на Съединени американски щати, подкрепящи този " факт ", написа Българска телеграфна агенция.

Президентът означи, че Израел е влезнал в най-голямата болница в Газа, " Ал Шифа ", с стеснен брой въоръжени бойци и не я подлагал на масирани бомбардировки.

" Беше им казано... обсъдихме нуждата да бъдат извънредно деликатни ", сподели Байдън и добави, че Израел има задължението да бъде допустимо най- внимателен при преследването на целите си.

Байдън съобщи, обаче, че не е реалистично да се чака Израел да спре военните си дейности, поради заканите от висши представители на " Хамас " да извършат ново нахлуване против Израел.

Президентът сподели, че Израел доставя кувьози и друго съоръжение, с цел да помогне на хората, и дава опция на лекарите, медицинските сестри и другия личен състав " да се измъкнат от заплахата ".

Вчера Израел заяви, че при претършуване в болница " Аш Шифа " неговите войски са разкрили оръжия и бойн снаряжение на " Хамас ". Групировката отхвърли тази информация като " неистина ".

Байдън е споделил на Нетаняху, че не счита, че войната ще завърши, преди да бъде контрактувано решение за две страни.

" Дадох на Израел ясно да разбере, че съгласно мен е огромна неточност да окупират Газа ", съобщи той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР