Американският президент уважава решението на губернатора на Ню Йорк Андрю

...
Американският президент уважава решението на губернатора на Ню Йорк Андрю
Коментари Харесай

Джо Байдън уважи оставката на Андрю Куомо

Американският президент почита решението на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо да подаде оставка на фона на обвиняванията за полов тормоз над 11 дами, съобщи ТАСС.

В изказване във вторник губернаторът означи, че отчетът на държавната прокуратура, в който е записано, че е упрекнат в неуместно държание, съдържа доста грешки, изключително „ във връзка с най-сериозните обвинявания “. Губернаторът се извини на всички дами, които може би са потърпевши от дейностите му, предава БГНЕС.
 Помощник на Андрю Куомо подаде оставка Помощник на Андрю Куомо подаде оставка
Главният асистент на губернатора на щата Ню Йорк подаде оставка на фона на набиращия скандал за секс тормоз, обвързван с Андрю Куомо. Ме...

Главният прокурор на Съединени американски щати Летисия Джеймс, който също като Куомо е член на Демократическата партия, оповести предходната седмица, че следствие е открило, че Куомо е тормозил полово няколко девойки, в това число и негови подчинени. Държавната прокуратура към момента не е повдигнала обвинявания против Куомо. Самият президент Байдън, както кметът на едноименния мегаполис Бил де Блазио приканиха губернатора да подаде оставка.

В петък една от дамите, за която се твърди, че е унизена от губернатора на Ню Йорк, подаде тъжба против него. Оставката на Куомо влиза в действие след две седмици, съгласно законодателството в Съединени американски щати.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР