Американският президент обясни в Twitter защо е уволнил съветника сиТрябваше

...
Американският президент обясни в Twitter защо е уволнил съветника сиТрябваше
Коментари Харесай

Тръмп: Майкъл Флин излъга ФБР

Американският президент изясни в Twitter за какво е уволнил съветника си

" Трябваше да уволня военачалник Майкъл Флин, защото той излъга вицепрезидента и ФБР. Той се призна за отговорен по обвиняванията в неистини. Това е тъжно, защото дейностите му бяха законни. Нямаше нищо за криене ", написа Доналд Тръмп в Twitter.

Доскорошният консултант на американския президент по въпросите на националната сигурност призна в петък, че е излъгал ФБР за диалозите, които е водил с някогашния съветски дипломат в Съединени американски щати. 

Флин пледира отговорен по време на чуване по отношение на обвиняванията против него, че е направил „ подправени, неистинен и подправени изказвания “ в границите на следствието за допустимо съглашение сред предизборната акция на Тръмп и Москва.

Доналд Тръмп  продължава да има вяра, че Майкъл Флин не е направил нищо нелегално в преходния интервал сред изборната победа на Тръмп и влизането му в Белия дом. В Twitter той даже още веднъж реши да подсети, че откакто в продължение на месеци ФБР разследваше Хилари Клинтън, по отношение на нея не бяха подхванати никакви дейности. 

" Генерал Флин излъга ФБР и животът му беше погубен, а Хилари Клинтън излъга доста пъти и нищо не се случи с нея. Проблеми в системата или просто двоен стандарт? ", разяснява Тръмп в Twitter. 

щ

Oсвен че направи признание, в петък Майкъл Флин се съгласи да сътрудничи на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за възможен сговор сред Русия и акцията на Тръмп миналата година. Американският президент неведнъж е отричал подобен сговор да е имало.

В неделя водещи американски медии пък оповестиха, че Робърт Милър е отстранил от екипа си почитан сътрудник на ФБР, махленски че разменял със своя сътрудник текстови известия, сериозни за президента Доналд Тръмп. Става дума за Питър Стшок, заместник-началник на отдела по контраразузнаване във ФБР. През лятото той е бил преназначен в отдела за човешки запаси на организацията, откакто генералният контрольор към министерството на правораздаването почнал да изследва есемесите.

" Решението евентуално е плод на желанието на правосъдното ведомство да защищити следствието от обвинявания в политически пристрастия. Тръмп и негови последователи се пробват да дискредитират следствието, като настояват, че Мълър и уволненият шеф на ФБР Джеймс Коми са в близки връзки и че някои от проверяващия екип са последователи на демократите ", отбелязат Ройтерс и Българска телеграфна агенция. / Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР