Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще забрани използването на

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще забрани използването на
Коментари Харесай

Тръмп забранява TikTok в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще забрани потреблението на обществената мрежа TikTok в Съединени американски щати поради терзания за събиране на данни от приложението, което е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance.Това е поредна ескалация на напрежението сред Пекин и Вашингтон, което се разрасна изключително през последните седмици и месеци, заяви investor.bg.

 „ Доколкото става въпрос за TikTok, ние ще ги забраним в Съединени американски щати “, сподели президентът пред кореспонденти в петък вечерта, представен от Bloomberg. На въпрос по кое време това ще стане, той съобщи: „ Скоро, неотложно. Имам поради всъщност незабавно… Ще подпиша документа на следващия ден (събота – бел. ред.) “.

Тръмп съобщи, че има пълномощията да забрани приложението, което е благосъстоятелност на една от най-големите софтуерни компании в Китай. Това би могло да стане посредством декрет или в границите на Закона за изключителни интернационалните стопански пълномощия. Изказването му бе направено на борда на Air Force One тъкмо преди идването му във Вашингтон от Флорида.

Решението на президента става факт, откакто по-рано в петък се появи информация, че американският софтуерен тръст Microsoft Corp. е в договаряния за придобиване на TikTok. Тръмп обаче отхвърли концепцията. По думите му това „ не е договорката, за която слушате, че те ще купуват и продават… Ние не сме страна за сливания и придобивания “.

За момента от Microsoft и TikTok отхвърлят коментар по въпроса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР