Американският президент Доналд Тръмп ще представи проект на новата програма

...
Американският президент Доналд Тръмп ще представи проект на новата програма
Коментари Харесай

Тръмп предлага в инфраструктура да се инвестират 200 млрд. долара

Американският президент Доналд Тръмп ще показа план на новата стратегия за развиване на инфраструктурата и финансирането ѝ в границите на общия бюджетен проект за 2019 година, написа The Wall Street Journal.

Тръмп ще предложи да се влагат в развиването на инфраструктурата 200 милиарда $ за идващите 10 години. Това ще стане под формата на нови грантове, които би трябвало да подбуден локалните управляващи да привлекат средства за развиването на автомобилния и железопътния превоз, летищата и системата за водоснабдяване.

По-конкретно, 50 милиарда $ се възнамеряват за развиването на селските региони. Освен това самодейностите на Тръмп плануват отпущането на федералния заеми за инфраструктурни планове.

Американският президент разчита, че неговите оферти ще подбуден локалните управляващи и частните вложители да влагат пари в модернизацията на инфраструктурата, което в последна сметка, ще разреши да се насочат в тази сфера към 1,5 трилиона $.

Експертите обаче означават, че прокарването на неговите начинания през Конгреса може да се окаже проблематично и да провокира разногласия, изключително в частта от кое място ще бъдат взети тези пари.

Представител на президентската администрация съобщи пред WSJ, че самодейностите на Тръмп би трябвало да дадат на районните управляващи опцията сами да дефинират потребностите от развиване на инфраструктурата, вместо това да го прави Вашингтон. Бюджетният проект на Тръмп за 2019 година също по този начин планува увеличението на разноските за военни потребности, защитата на границата и здравното обслужване на ветераните.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР