Американският президент Доналд Тръмп разпореди да бъде изпратена националната гвардия

...
Американският президент Доналд Тръмп разпореди да бъде изпратена националната гвардия
Коментари Харесай

Тръмп прати националната гвардия на границата с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп разпореди да бъде изпратена националната армия на границата с Мексико.

„ Причина за решението на президента е подбудено от предпочитание да се помогне на граничната защита “, сподели секретарят за вътрешната сигурност Кирстен Нилсен. „ Надяваме се, че разполагането ще стартира незабавно “.

Националната армия е била изпращана на границата през 2010 година по заповед на Барак Обама, както и през 2006-2008 година от Джордж Буш.

„ Заплахата е действителна “, увери Кирстен Нилсен, с цел да изясни това решение. Тя посочи „ неприемливите равнища на наркотрафик, рискови банди и противозаконна имиграция на нашата южна граница “. „ Време е за деяние “, добави Нилсен.

От няколко дни Тръмп упорства в Конгреса да се вземат ограничения за възпрепятстване на незаконото влизане на мигранти от Мексико в Съединени американски щати.

Този засилен интерес на Тръмп към тематиката с противозаконните мигранти бе провокиран от фотосите на каравана с мигранти от Централна Америка, най-вече от Хондурас, решени да влязат в Съединени американски щати. За момента те се намират към момента в Мексико.

„ Докато не издигнем стена и не разполагаме с съответна сигурност, ще пазиме нашата граница с армията “, съобщи Тръмп във вторник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР