Американският президент Доналд Тръмп поля със студена вода твърденията, че

...
Американският президент Доналд Тръмп поля със студена вода твърденията, че
Коментари Харесай

Тръмп смятя за невярна информацията за здравословните проблеми на Ким Чен-ун

Американският президент Доналд Тръмп поля със студена вода изказванията, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е в тежко здравословно положение, съобщи Ройтерс.

 „ Мисля, че информацията е погрешна “, съобщи заяви Тръмп на ежедневния си брифинг в Белия дом, като добави, че е чул, че данните се базират на „ остарели документи “.

Във вторник Тръмп съобщи, че може да се свърже със севернокорейски представители, с цел да попита за положението на Ким, само че през вчерашния ден той не разгласи информация за сходен контакт.

„ Имаме положителни връзки със Северна Корея. Имам положителни връзки с Ким Чен Ун и се надявам, че той е добре ", сподели още Тръмп

Дотук се стигна, откакто основаният в Сеул уеб страница Daily NK, заяви в понеделник, че Ким се възвръща от сърдечна интервенция, осъществена на 12 април, отбелязва Ройтерс. Той цитира източник от Пхенян. Медиите в Северна Корея не са отразили сходни вести.

Според информацията, с която разполага държавното управление на Съединени американски щати за севернокорейското управление, Ким продължава да е в неопределеност, като аргументите за това остават неразбираеми.

Американските представители изясняват, че Ким и преди е имал здравни проблеми и че е с наднормено тегло, което покачва опцията той да е минал през някаква здравна рецесия.

Те обаче не смятат за доказани изказванията, че Ким е претърпял сърдечна интервенция и подчертават върху обстоятелството, че това не е първият случай, в който севернокорейския водач е изчезвал от публичното полезрение за по-продължителен интервал от време.

Експертите от държавното управление на Съединени американски щати не имат вяра, че авторитетната сестра на Ким Чен-ун -  Ким Е Чжон ще го наследи, в случай че той почине. Според тях все още не е ясно, кой би бил наследника на севернокорейския водач в сходна обстановка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР