Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който се слага

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който се слага
Коментари Харесай

Тръмп слага край на разделянето на семейства на неззаконни мигранти


Американският президент Доналд Тръмп подписа декрет, с който се поставя завършек на практиката на делене на фамилии на мигранти, които са пресекли нелегално границата с Мексико.

„ Не обичам да виждам да се разделят фамилии “, сподели той на церемонията по подписването на указа. По-рано сутринта, той съобщи, че ще постави край натази процедура, която му донесе голям брой рецензии, заяви Агенция Франс Прес.

Тръмп акцентира, че този декрет ще разреши на фамилиите да остават дружно, само че политиката на „ нулева толерантност “ ще се резервира.

Въпросът за разделянето на фамилии се трансформира през последните седмици в огромна рецесия в публичния и политически живот. Заради политиката на „ нулева толерантност “, оповестена от администрацията на Тръмп през април, управляващите задържат нелегално преминаващите границата с Мексико мигранти, след което родителите се изпращат в изолатори, а децата в специфични центрове, защото не подлежат на наказателна отговорност. За интервала май-юни по този начин бяха арестувани повече от 2000 деца. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР