Американският президент Доналд Тръмп подписа мащабната данъчна реформа за 1.5

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа мащабната данъчна реформа за 1.5
Коментари Харесай

Тръмп подписа мащабната данъчна реформа, смятана за най-големия му успех в Конгреса

Американският президент Доналд Тръмп подписа огромната данъчна промяна за 1.5 трилиона $, която се трансформира в най-голямата победа за първата година, откогато той встъпи в служба. Той също по този начин утвърди проектозакон за кратковременен бюджет, който заобикаля нуждата държавното управление да спре работа при липса на единодушие за бюджета за 2018 година, съобщи " Ройтерс ".

Тръмп сподели, че желае да подпише документа, преди да замине за имението си във Флорида, вместо да направи това на по-формална гала през януари и по този начин да извърши обещанието си и да свъри работата по него преди Коледа.

Сред основните моменти са намаляването на корпоративния налог на 21% от 35 на 100, считано от 1 януари 2018 година, и повишение на праговете, оттатък които се сменя ставката за фамилно данъчно облагане (и малко по-малко за случаите на самостоятелното данъчно облагане). Текстът е удар и по здравната промяна на предшественика на Тръмп Барак Обама ( " Обамакеър " ), защото анулира санкции, налагани на тези, които откажат да станат част от системата на здравно обезпечаване.

" Нe желаех да кажете, че не си извършвам обещанието. Правя го, " сподели той на кореспонденти в Белия дом. Двата документа се считат за най-сериозните триумфи на Тръмп в Конгреса, откогато пое длъжността през януари предходната година. Същевременно законът за разноските взема решение въпросите единствено до 19 януари, без да реши разногласията сред демократи и републиканци за финансирането на пера като миграция, опазване на здравето и военни разноски.
Според демократите новите данъчни правила ще усилят благосъстоянието на най-заможните и ще усилят дълга на страната с към 1.5 трилиона $.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (627)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР