Американският президент Доналд Тръмп отправи в събота поредно предупреждение към

...
Американският президент Доналд Тръмп отправи в събота поредно предупреждение към
Коментари Харесай

Тръмп пак заплаши Пхенян с ефективни и съкрушителни военни варианти

Американският президент Доналд Тръмп насочи в събота следващо предизвестие към режима на Ким Чен-ун в Северна Корея, че Съединени американски щати разполагат с " ефикасни и съкрушителни " военни разновидности в отговор на опасност от Пхенян, заяви Асошиейтед прес.

В своя тирада пред военнослужещи във военната база Андрюс в Мериленд президентът акцентира, че Америка и нейните съдружници не могат да бъдат заплашвани.

" Ние ще пазиме своите нации и страни, метода си на живот от всеки, който се осмели да насочи опасност. Това включва и Северна Корея, чийто режим още веднъж сподели с следващия опит с балистична ракета цялостно пренебрежение и неуважение към своите съседи и цялата международна общественост ", сподели Тръмп.

КНДР извърши преди ден следващ опит с балистична ракета със междинен обхват " Хвасон " 12, която прелетя над северния японски остров Хокайдо. Това стана единствено четири дни след резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с която бяха засилени глобите против режима в Пхенян.

Доналд Тръмп посети базата Андрюс, с цел да означи 70-ата годишнина на Военновъздушните сили на Съединени американски щати. Той посочи пред бойците, че " това са най-великите сили на земята до този миг ".

Президентът даде обещание, че настоящето държавно управление на Съединени американски щати ще направи всичко допустимо да изкорени радикалния ислямски тероризъм от лицето на земята. След това Тръмп следи със брачната половинка си Мелания демонстрации на военни самолети в базата и се срещнаха със фамилии на военнослужещи, преди да заминат за президентския голф клуб в Ню Джърси за уикенда, показва още АП.

Ким Чен-ун желае да приключи нуклеарната стратегия на Северна Корея

Няколко часа по-късно севернокорейската осведомителна организация КЦТА заяви, че задачата на опитите с балистични ракети на Пхенян е да откри равновесие с военните сили на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

" Нашата последна цел е да установим равновесие в силите със Съединени американски щати и да накараме техните водачи повече да не се осмеляват да заплашват КНДР с военни разновидности ", е декларирал севернокорейският водач Ким Чен-ун съгласно известието.

Той е споделил също, че страната му ще приключи нуклеарната си стратегия макар глобите, изразявайки удовлетворение от ракетния тест, който бил инспекция за бойната успеваемост и надеждността на ракетата.

КЦТА цитира думите му, че макар безкрайните интернационалните наказания страната съвсем е съумяла да построи нуклеарните си сили. Ким е призовал за общодържавни старания, с цел да може Северна Корея да реализира задачата си да се снабди с " благоприятни условия за нуклеарен контраудар, с който Съединени американски щати да не могат да се оправят ".

" Както целият свят призна, ние постигнахме всичките тези триумфи макар глобите на Организация на обединените нации, продължаващи от десетилетия ", е добавил още севернокорейският водач.

Организация на обединените нации осъди следващия опит на Северна Корея като " последна провокация "

Междувременно Съветът за сигурност на Организация на обединените нации осъди остро следващия севернокорейски опит с балистична ракета над Япония, определяйки го като " последна провокация " в декларация, утвърдена на изключително съвещание при закрити порти, съобщи Франс прес.

Става дума за " скандални дейности ", акцентира Съветът за сигурност и насочва апел към Пхенян незабавно да спре с тези дейности.

" Тези дейности са освен опасност за района, само че също за всички членове на международната организация ", се споделя в декларацията, утвърдена от 15-те членове на Съвета за сигурност, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР