Американският президент Доналд Тръмп отправи критика срещу медицинския отрасъл заради

...
Американският президент Доналд Тръмп отправи критика срещу медицинския отрасъл заради
Коментари Харесай

Какви ще са последиците за фармацевтичната индустрия от мерките на Тръмп за по-евтини лекарства

Американският президент Доналд Тръмп насочи рецензия против медицинския бранш поради обстоятелството, че промишлеността харчи повече от другите за лобиране на своите ползи

© Leah Millis Още по тематиката
Употребата на антибиотици в света е нарасналa с 65% от 2000 година

Ръстът е най-много в страните с дребни и междинни приходи, а това заплашва здравето. В България покачването е с близо 15%
31 мар 2018
Как Amazon ще се опита да промени опазването на здравето в Съединени американски щати

Онлайн търговецът и сътрудниците му JPMorgan и Berkshire Hathaway имат за цел да обезпечат на американските им чиновници и техните фамилии висококачествени здравни услуги на по-ниска цена
5 фев 2018
Здравната компания CVS купува застрахователя Aetna за 69 милиарда $

Това евентуално ще бъде най-голямата оповестена договорка за 2017 година
4 дек 2017 Планът на президента Доналд Тръмп за понижаване на цените на медикаментите в Съединени американски щати ще се отрази на цялата фармацевтична промишленост и фирмите, разпространяващи продуктите им, оповестява Bloomberg.

Промените

Като назова предлагането си " най-широкия опит в историята на Съединени американски щати за намаление на цените на медикаментите " , Тръмп желае да усили конкуренцията за медикаменти и да понижи разноските на пациентите. " Искаме да увеличим конкуренцията и понижим регулаторните тежести, тъй че медикаментите да могат да доближават пазара по-бързо и по-евтино ", сподели той.

По думите му управляващите повече няма да дават бонуси на компании, " които непрекъснато подвигат цената на медикаментите ". " Нашият проект ще постави завършек на нечестните двойни покупко-продажби, позволяващи на медиаторите да употребяват облекчения и отстъпки, които би трябвало да са налични за потребителите и пациентите ", добави Доналд Тръмп.

Малко от препоръчаните от администрацията стъпки ще имат неотложен резултат. Министърът на опазването на здравето Алекс Азар сподели, че " ще бъдат нужни месеци да осъществяваме това, които желаеме да предприемем ".

Два от основните за фармацевтичния бранш въпроси не са включени в предлагането: директното договаряне на цените и вносът на медикаменти, отпускани по лекарско наставление от чужбина.
Тръмп преди този момент е подкрепял двете хрумвания, обещавайки да употребява силата на държавното управление, с цел да получи по-добри покупко-продажби за тях.

В изказването си от предходната седмица той насочи рецензия против здравния бранш заради обстоятелството, че промишлеността харчи повече от другите за лобиране на своите ползи. " Миналата година тези компании похарчиха към 280 млн. $ за лобисти. Всички, които са въвлечени в тази неверна система - производители на медикаменти, застрахователни компании, разпространители, мениджъри във фармацевтиката и доста други, - всички те спомагат за този проблем ".

Ролята на Конгреса

Някои от предложенията ще изискват дейности от страна на Конгреса. Републиканците поддържаха предлагането. Сенаторът Ламар Александър, ръководител на здравния комитет на Сената, сподели в изказване, че приветства предложенията за смяна на системата за отстъпки, тъй като доста постоянно " потребителите не знаят защо заплащат и какви са другите възможности ".

" Очаквам с неспокойствие да прегледам предложенията и да работим с президента и неговия екип, с цел да помогнем на пациентите и да защитим данъкоплатците ", сподели ръководителят на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл в изказване.

През 2017 година общите разноски на Съединени американски щати за медикаменти са се повишили с към 0.6%. Това непретенциозно нарастване обаче не споделя цялата история. Американците, които заплащат от джоба си за медикаменти - да вземем за пример хора, които не са застраховани, ще усетят доста по-силно резултата от измененията.

Търговски напън

Фармацевтичната компания Express Scripts съобщи, че предлагането на Тръмп демонстрира, че ролята накомпаниите е по-важна от всеки път, и обвинипроизводителите на медикаменти за високите цени. " Нашата роля в никакъв случай не е била по-ключова за възстановяване на опазването на здравето ", се споделя в изказване на компанията.

Планът включва незабавни оферти и дълготрайни разновидности, които имат за цел да усилят конкуренцията, да понижат разноските на пациентите и да основат тласъци за лекарите да понижат базовите цени.

Друга част от проекта на Тръмп е да окаже напън върху комерсиалните сътрудници на Съединени американски щати, с цел да разхлабят рестриктивните мерки на цените и да заплащат повече за медикаменти. Той счита, че цените в Съединени американски щати са високи, тъй като американските консуматори носят тежестта за финансиране на напъните на фармацевтичните откриватели за научни проучвания и развиване. " Това е незаслужено и е неуместно и няма да се случва повече ", сподели Тръмп.

Обратна връзка

Проектът търси противоположна връзка по някои въпроси, в това число дали има политики, които Съединени американски щати могат да приложат, които ще защитят марките на патентите за медикаменти в други страни, някои от които нямат система за попречване на конкуренцията, както и за възобновяване на финансирането на научноизследователска и развойна активност, в случай че новите ограничения влязат в действие.

Широкото въвеждане на такива правила " може да окаже значително неподходящо влияние върху финансовото ни положение, резултатите от активността ни и паричните потоци ", декларират от Express Script.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР