Американският президент Доналд Тръмп отново повтори заплахите си отпреди месец,

...
Американският президент Доналд Тръмп отново повтори заплахите си отпреди месец,
Коментари Харесай

Тръмп отново заплаши Турция, че ще "унищожи и заличи" икономиката ѝ

Американският президент Доналд Тръмп още веднъж повтори заканите си отпреди месец, че " изцяло ще унищожи и заличи " турската стопанска система, в случай че Анкара " прекрачи граници " в Сирия.

Тръмп направи коментара в " Туитър " броени часове откакто Белият дом на процедура разреши на Анкара да стартира военна интервенция в Сирия - трета за три години. Очаква се това да се случи до месец в територии, следени от досегашните кюрдско-арабски съдружници на Съединени американски щати в обединението среку " Ислумска страна ".

" Както и преди съм заявявал, и дано единствено повторя, в случай че Турция направи каквото и да било, което аз, в голямата си и недостижима мъдрост, считам за прекрачване на границата, изцяло ще унищожа и залича стопанската система на Турция (правил съм преди!) " напида американският държавен глава.

Той евентуално има поради рецесията предходната година, при която разногласието сред Анкара и Вашингтон по редица тематики способства за срутва в курса на лирата и за това тя да загуби над една трета от цената си по отношение на миналата година.

След думите му представители на Белия дом и други американски институции, някои поискали да запазят анонимност, се разграничиха пред " Ройтерс " от турската интервенция в Сирия. Пентагонът съобщи в прав текст, че не поддържа интервенцията, въпреки известието на Белия дом да гласи, че Вашингтон няма да се меси, само че войските ще бъдат изтеглени (американски чиновници в миналото призоваваха Турция да не си и помисля за такива дейности в Сирия).

Турската лира в това време се срина до стойност, рекордно ниска по отношение на $ за последния месец. Спадът при привършване на търговията бе над 1.6% - до 5.795 в 19 ч. българско време, откакто за малко турската валута доближи стойност от 5.8195 за $ малко по-рано.

Повече за решението на Съединени американски щати четете тук, за изтеглянето им от региона на интервенцията - тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР