Американският президент Доналд Тръмп отново осъди несправедливото, неефективно и много,

...
Американският президент Доналд Тръмп отново осъди несправедливото, неефективно и много,
Коментари Харесай

Тръмп отново осъди Парижкото споразумение за климата

Американският президент Доналд Тръмп още веднъж осъди " несправедливото, неефективно и доста, доста скъпо " съглашение за климата в Париж по време на речта си на тематика " Американското водачество в околната среда ".
Тръмп разгласи през юни 2017 година, че Съединени американски щати се отдръпват Парижкото съглашение, подписано през 2015 година сред съвсем всички народи на планетата. Пактът цели да ограничи световното стопляне с 2 градуса по Целзий, осведоми Агенция Франс Прес.
" Искаме най-чистия въздух. Искаме кристално чиста вода. И това вършим ", сподели Тръмп по време на речта си през вчерашния ден в Белия дом, съобщи БГНЕС. " Ще пазиме околната среда, само че ще пазиме и американския суверенитет, американския разцвет и ще пазиме американските работни места ", съобщи той.
Тръмп осъди " безмилостна война против американската сила " по време на ръководството на Барак Обама и изрично отхвърли " радикалните проекти " в битката против изменението на климата, които съгласно него " няма да създадат света по-чист ".
Американският президент предизвиква потреблението на изкопаеми горива и се пробва да отстрани по-строгите стандарти при горивата за транспортните средства.
Реагирайки в Twitter, някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Ал Гор сподели, че " Тръмп отхвърля да види действителността ". Гор е един от носителите на Нобеловата премия за мир за 2007 година за интензивността си в региона на противодействието на климатичните промени.
През октомври, Организация на обединените нации предизвести, че времето за попречване на бедствието и избягването на световния безпорядък в климата изтича и ще изисква невиждана промяна на обществото и международната стопанска система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР