Американският президент Доналд Тръмп определи стрелеца, избил 59 души и

...
Американският президент Доналд Тръмп определи стрелеца, избил 59 души и
Коментари Харесай

Тръмп нарече терориста от Лас Вегас болен, луд човек

Американският президент Доналд Тръмп дефинира стрелеца, избил 59 души и ранил още 527 души в Лас Вегас през вчерашния ден, като " болен човек, вманиачен човек ".

Говорейки в Белия дом, той съобщи, че ще прегледа законите за владеене на огнестрелни оръжия " с течение на времето ", само че не разяснил по-подробно.

Полицията към момента се пробва да откри за какво 64-годишният Стивън Падок откри огън от 32-ия етаж на хотел по навалица на музикален концерт в Лас Вегас.

Полицията откри 23 огнестрелни оръжия в хотелската му стая, както и оръжия и експлозиви в дома му.

Досега не са станали известни каквито и да е аргументи за осъществяването на кървавата баня, като проверяващите не са разкрили никакви връзки с интернационалния тероризъм. Някои следователи намекнаха, че Падок има история на психологично заболяване, само че това не е доказано.

Падок няма никакви престъпни регистрации и не е бил прочут на полицията.

Говорейки пред публицисти преди да се качи на президентския хеликоптер на път за Пуерто Рико, Тръмп разяснява, че Падок бил " болен, вманиачен човек. Много проблеми, допускам, и ние се опитваме да разкрием обстоятелствата към него доста, доста съществено ".

След като бил запитан, Тръмп отказал да назова нападението вътрешен тероризъм.

По въпроса за контрола върху огнестрелните оръжия, президентът показал: " Ще приказваме за законите за огнестрелните оръжия с течение на времето. "

Тръмп, чиято позиция по отношение на контрола върху оръжията се промени през годините, не коментирал повече по тематиката. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР