Американският президент Доналд Тръмп обяви вчера, че няма да участва

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви вчера, че няма да участва
Коментари Харесай

Тръмп няма да участва в икономическия форум в Давос

Американският президент Доналд Тръмп разгласи през вчерашния ден, че няма да взе участие в Световния стопански конгрес в Давос от 21 до 25 януари поради частичната парализа на федералната администрация в Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Заради неотстъпчивостта на демократите за сигурността на границите и значимото значение на сигурността за нашата страна, при цялото си почитание анулирам доста значимото си посещаване в Давос, Швейцария, за Световния стопански конгрес ", написа в Туитър Тръмп.

По-рано президентът на Съединени американски щати похвали присъединяване си в срещата на световния политически и стопански хайлайф в швейцарския курорт предходната година, наричайки го " същински триумф ". Той акцентира, че американската стопанска система е " невероятна ", и загатна за " доста триумфи " в комерсиалните договаряния с Китай.

Федералната администрация в Съединени американски щати е парализирана отчасти към този момент 20 дни поради настояването на Тръмп Конгресът да отпусне 5,7 милиарда $ за изграждане на стена по границата с Мексико. Демократите, които след междинните избори през ноември управляват Камарата на представителите, отхвърлят да деблокират пари за плана, който дефинират като аморален и неефикасен, напомня Франс прес.

Рекордът за най-продължително прекъсване на работа от федералната администрация е на път да падне. Сега той е 21 дни и датира от края на 1995 и началото на 1996 година, при ръководството на президента Бил Клинтън.

Една продължителна парализа на федералната администрация би имала " осезателен резултат " върху американската стопанска система, предизвести през днешния ден президентът на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати Джероум Пауел, представен от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че към 800 000 държавни чиновници механически са безработни или работят, без да получават заплата, а милиони други американци са индиректно наранени.

Като цяло тези парализи на федералната администрация, които станаха относително постоянно събитие през последните години, не не престават задоволително дълго, с цел да дадат действително отражение върху стопанската система, акцентира президентът на централната банка на Съединени американски щати.

Тръмп в това време отпътува на посещаване на границата с Мексико, по която желае да построи стена за прекъсване на притока на незаконни имигранти.

Президентът на Съединени американски щати не е взел решение дали да разгласи национално изключително състояние, с цел да построи такава стена, сподели вицепрезидентът Майк Пенс, представен от Асошиейтед прес.

В същото време Пенс увери, че Тръмп " ще реализира (целта си) по един или различен метод ". Той прикани демократите да договорят излаз от рецесията, като акцентира, че е време Конгресът да " си свърши работата ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР