Американският президент Доналд Тръмп обяви извънредно положение заради коронавируса. Това

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви извънредно положение заради коронавируса. Това
Коментари Харесай

Тръмп обяви извънредно положение заради коронавируса

Американският президент Доналд Тръмп разгласи изключително състояние поради ковид. Това значи, че се отключва финансиране на стойност 50 милиарда $ за локалните управляващи за справяне с заболяването. Министърът на опазването на здравето ще има пълномощия да анулира закони и правила, с цел да облекчи активността на службите по опазването на здравето.

Тръмп прикани лечебните заведения да задействат проектите си за незабавни случаи.

" Както знаете, Европа таман бе оповестена за горещата точка и ние затворихме тази граница скоро ", уточни той.

С тази мярка Тръмп дава опция щати и по-малки административни единици да получат повече федерална помощ за справяне с COVID-19 и да се отпускат още средства в оправянето с пандемията. Общо 1832 са случаите на инфектирани все още, 41 - смъртните случаи.

" Блумбърг " отбелязва, че нараства натискът върху Тръмп от губернатори и кметове, до момента в който те вкарват от ден на ден ограничения на локално равнище. Тази седмица Съединени американски щати станаха очевидци на невиждана анулация на събитията - Луизиана анулира първичните президентски избори, учебните заведения в Лос Анджелис са затворени, както и в Сан Франциско, Сан Диего и Вашингтон, окръг Колумбия. Няколко щата, измежду които Охайо и Мичиган, затвориха на цяло учебните заведения си. Засега такава мярка не е подхваната в град Ню Йорк, където е най-голямата система държавни учебни заведения.

Бостън отсрочи за септември маратона си, който е един от най-големите в света. Повечето спортни федерации също анулираха събитията си. Това важи и за университетските баскетболни мачове от серията на " Мартенска полуда ", които са измежду най-следените спортни събития.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (432)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР