Американският президент Доналд Тръмп обяви, че вече не е против

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че вече не е против
Коментари Харесай

Тръмп разреши на администрацията си да предава властта на Байдън

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че към този момент не е срещу започване на формалния развой по предаване на властта на новоизбраният президент Джо Байдън, предава. Чрез Туитър Тръмп съобщи, че администрацията му би трябвало „ да направи, което е нужно “ за интервала на преход. 

Публикацията на Тръмп в поддръжка на извънредно забавения развой по прехода е най-доближаващото се до признание на загуба на изборите негово изявление. Думите му в Туитър се появиха, след обществено обявяване на писмо на Емили Мърфи - ръководителят на департамента за разпределяне на средства за идната администрация. С писмото Мърфи даде зелена светлина на предаването на властта като дефинира Байдън за „ очевидния победител “. По-рано тя бе изложена на остра двупартийна рецензия за забавянето на процеса, който включва разпределяне на над шест милиона $ и достъп на екипа на Байдън до федерални организации.

„ Нашето дело продължава уверено, ние ще продължим борбата и имам вяра, че ще спечелим. Въпреки това, в интерес на страната ни, препоръчвам на Емили и нейния екип да създадат нужното “, написа Тръмп в „ Туитър “. Президентът също благодари на Мърфи за нейната „ неустрашимост и отдаденост “ на страната. Според републиканеца, ръководителят на GSA е бил подложен на „ тормоз, заплахи и обиди “. „ Не желая това да се случи на нея, нейното семейство или чиновници на GSA “, подчерта актуалният държавен глава на Съединени американски щати.

По-рано CNN съобщи, че Службата за общи административни въпроси е уведомила Байдън за готовността си да стартира процедурата за прекачване на президентската власт върху него в страната. Преди това Мърфи отхвърли да подпише нужните документи, като уточни, че Тръмп не е признал провалянето си и няма дефинитивни публични данни, които недвусмислено да свидетелстват за успеха на Байдън.

След края на изборите на 3 ноември и последвалото изтъкване на Байдън като новоизбран президент Тръмп отхвърли да одобри, че е изгубил. Щабът му заведе голям брой каузи с голословни изказвания за изборни измами като тези каузи бяха изгубени на основни места като щата Пенсилвания.

А през днешния ден в щата Джорджия стартира наново броене на гласовете от изборите, което би трябвало завърши в среднощ на 2 декември. То беше поискано от предизборния щаб на Тръмп. Щабът на републиканеца е изискал от Федерален апелативен съд да спре процеса по формалното оповестяване на Джо Байдън за победител в щата Пенсилвания.

 Резултатите от гласуването за всеки щат би трябвало да бъдат утвърдени до 12 декември. Членовете на изборната гилдия би трябвало да гласоподават на 14 декември. На 6 януари 2021 г. на взаимно съвещание на двете камари на Конгреса би трябвало да бъдат утвърдени резултатите от гласуването на изборната гилдия, а на 20 януари ще се състои церемонията по встъпването в служба на определения президент.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР