Американският президент Доналд Тръмп обяви, че в крайна сметка се

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че в крайна сметка се
Коментари Харесай

Тръмп се отказа от най-тежката мярка за Ню Йорк

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че в последна сметка се отхвърля от слагане под карантина целия Ню Йорк и щатите Ню Джърси и Кънектикът, предадоха международните организации. Той загатна за такава опция през вчерашния ден.

Бихме желали Ню Йорк да бъде подложен под краткосрочна, двуседмична карантина, тъй като е гореща точка. Ню Йорк, Ню Джърси, може би още едно-две други места, някои елементи на Кънектикът. Мисля по въпроса ", сподели по-рано Тръмп.

Сега президентът съобщи, че сходна мярка не е нужна и че е изискал от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите да разпространят " твърдо " мнение, разубеждаващо напредванията за влизане или излизане от тези щати, само че без да се затварят техните граници.

Тръмп е стигнал до извода да не постанова всеобща карантина за трите щата след съвещания със експерти в Белия дом по битката с ковид и със щатските губернатори.

Същевременно американският вицепрезидент Майк Пенс, оглавяващ дейностите на американската администрация за битка с ковид, съобщи, че ще посъветва президента дали да " отвори още веднъж " американската стопанска система идната седмица, съобщи Ройтерс. Той добави, че в последна сметка Тръмп ще е този, който ще вземе решението. Пенс разясни, че рекомендацията му ще се основава на данни и на препоръки на учените.

Заради пандемията от ковид уредниците на интернационалния авто салон в Детройт оповестиха, че тази година той няма да се организира. Салонът трябваше да протече от 13 до 20 юни. Сега той ще се организира през юни следващата година.

В щата Калифорния Националната оръжейна асоциация подаде иск против локалните управляващи поради затварянето на оръжейни магазини в окръг Лос Анджелис, сметнати за магазини, които не са осъществено значение, съобщи ДПА.

Заради епидемията от ковид управляващите на Калифорния разпоредиха на жителите да си стоят вкъщи и да бъдат затворени магазини, които не оферират артикули от основна нужда.

Бебе на по-малко от годинка умря в Съединени американски щати от COVID-19, заболяването, породена от новия ковид, съобщи Франс прес, като се базира на известие на управляващите на щата Илинойс.

Смяташе се, че заболяването е релативно щадяща към децата и доста младите жертви са огромна необичайност. " Днес би трябвало да оповестя нещо извънредно тъжно. Сред смъртните случаи в последните 24 часа има и едно доста малко дете ", разгласи губернаторът на щата Илинойс Джей Робърт Прицкър.

" Знам доколко тази вест е сложна за разбиране, на първо място, тъй като става дума за едно доста малко дете ", добави той.

После департаментът по опазване на здравето на щата разясни, че става дума за бебе под една година, само че не посочи дали детето е страдало и от други заболявания.

В Съединени американски щати инфектираните към този момент са 121 117, а умрелите са 2010, съгласно данни на университета Джонс Хопкинс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР