Американският президент Доналд Тръмп обясни, че споразумението за Брекзит звучи

...
Американският президент Доналд Тръмп обясни, че споразумението за Брекзит звучи
Коментари Харесай

Тръмп предупреди, че планът на Мей за Брекзит вреди на отношенията със САЩ

Американският президент Доналд Тръмп изясни, че съглашението за Брекзит " звучи като доста за Европейски Съюз " и значи, че Англия може да не е в положение да търгува със Съединени американски щати , оповестява БиБиСи.

Даунинг Стрийт изясняват, че Мей е подготвена да отбрани договорката си в ефирен спор с Джеръми Корбин, упорства, че е " доста ясно ", че Англия ще може да подпише търговски съглашения със страни по света .

Тръмп предизвестява, че проектът на Мей вреди на връзките със Съединени американски щати .

Дебат сред Корбин и Мей може да се организира на 9 декември - два дни преди парламентарното гласоподаване на договорката на Мей.

 Тръмп предлага комерсиално съглашение като подарък за Брекзит
Тръмп предлага комерсиално съглашение като подарък за Брекзит

Политическата воля има, само че какво получава Англия

Говорейки пред кореспонденти отвън Белия дом, Тръмп разяснява: " Точно в този момент, в случай че погледнете договорката, Англия може да не е в положение да търгува с нас. И това не би било хубаво. Не мисля, че те имат поради тъкмо това. "

Тръмп допуска, че съглашението за Брекзит слага Англия в състояние да не може да контракти свободна търговия със Съединените щати .

Въпреки това, в отговор на мненията на Тръмп, представител на Даунинг Стрийт разяснява, че съглашението за Брекзит ще разреши на Англия да подпише двустранни съглашения със страни, в това число Съединени американски щати .

" Вече положихме основите за амбициозно съглашение със Съединени американски щати посредством нашите взаимни работни групи , които се срещнаха пет пъти до момента ", добави представителят.

Коментарите се появиха, откакто Мей се опълчи на рецензиите за договорката с Брюксел от депутатите от всички партии в Народното събрание - настоявайки, че съглашението ще разреши на Обединеното кралство да си възвърне контрола над законите, парите и границите .

 Корбин прикани Мей да приготви
Корбин прикани Мей да приготви " проект Б " за Брекзит

Парламентът " ще би трябвало да отхвърли тази договорка "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР