Американският президент Доналд Тръмп е повдигнал въпроси за човешките права

...
Американският президент Доналд Тръмп е повдигнал въпроси за човешките права
Коментари Харесай

Тръмп към саудитския престолонаследник: Приятелю мой

Американският президент Доналд Тръмп е повдигнал въпроси за човешките права по време на закуската със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, оповестиха от Белия дом. Срещата е била "продуктивна ".

"Те разискаха основната роля на Саудитска Арабия в гарантирането на стабилността в Близкия изток и на световните петролни пазари, възходящата опасност от Иран, нараствания търговски продан и вложения сред двете страни и значимостта на въпросите на правата на индивида ", гласи изказването на Белия дом.

Самият Тръмп сподели пред кореспонденти, че цени високо покупката от Саудитска Арабия на американско военно съоръжение и назова принца собствен другар, който е съдействал за модернизирането на кралството с стопански и обществени промени.

"За мене чест да се срещна с принца - мой другар, човек, който е направил действителни неща през последните пет години за отварянето на Саудитска Арабия ", сподели Тръмп. Изявлението му идва дни, откакто Организация на обединените нации разгласи, че има директни доказателства, че саудитският принц има присъединяване в убийството на журналиста Джамал Хашоги. Той беше екзекутиран по жесток метод в саудитското консулство в Истанбул.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР