Американският президент Доналд Тръмп е посочил пред доверени източници в

...
Американският президент Доналд Тръмп е посочил пред доверени източници в
Коментари Харесай

Тръмп е уверен, че може да отстрани Пауъл от ръководното място във Фед

Американският президент Доналд Тръмп е показал пред доверени източници в сряда, че е убеден във опцията си да в профил Джером Пауъл от управителното място във Федералния запас, оповестява Bloomberg.

Разказите на поискалите да запазят анонимност, доближени до Белия дом, се появиха в медиите единствено няколко часа, откакто Пауъл разгласи проектите си да извърши 4-годишния си мандат като гуверньор на централната банка. „ Мисля, че законът е явен - имам 4-годишен мандат и имам намерение да го изпълня”, сподели Пауъл на конференция във Вашингтон в сряда след съвещание на Фед, на което централните банкери резервираха главните лихвени проценти непроменени.

Президентът Доналд Тръмп обществено нападна ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл от месеци, до момента в който централната банка продължава да покачва лихвените проценти и да се отдръпва от наливането на пари в стопанската система, като понижава салдото си. Тръмп бе в несъгласие с ръководителя и по време на провеждането на акцията си за 2020 година

Може ли Тръмп да уволни ръководителя Пауъл? Законът не е изцяло явен, само че американските президенти нямат експлицитната законова власт да уволняват ръководител на Фед. Като без значение посланичество, банката не дава отговор пред Белия дом, а пред Конгреса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР