Американският президент Доналд Тръмп често попада в информационния поток заради

...
Американският президент Доналд Тръмп често попада в информационния поток заради
Коментари Харесай

Ядреното оръжие и ураганите - защо не може да се получи

Американският президент Доналд Тръмп постоянно попада в осведомителния поток поради екстравагантни изявления и хрумвания, а някои от пиперливите си хрумвания потегля да трансформира и в действителност. Една от последните, която пази и в действителност не е негова, е потреблението на нуклеарно оръжие против урагани. Тръмп в действителност към този момент приказва за това като опция, въпреки че публично отхвърля, и желае да знае повече, само че учени са безапелационни, че няма по какъв начин такава концепция да бъде приложена на процедура.
Националната организация на океанските и атмосферни проучвания (НАОА) сподели, че " резултатите от сходно нещо биха били опустошителни ". От НАОА обявиха, че взривяването на атомна бомба в окото на бурята, " евентуално даже няма да промени пътя ѝ ". Същевременно, радиацията щяла да бъде разнесена от ветровете и да болести сушата.
Според НАОА, главното предизвикателство е количеството сила, която е нужна, с цел да се промени посоката на един вихър. Топлината, предавана от приблизително огромна стихия от този тип била равна на взривяването на 10-мегатонна атомна бомба всеки 20 минути.
Въпреки, че механичната сила на атомната бомба е близка до тази на урагана, фокусирането даже на половината от нея върху едно място в средата на океана би било съвсем невъзможна задача.
" Атакуването на слаби тропически депресии, преди да са имали шанса да прераснат в урагани, също не е обещаваща тактичност. Около 80 такива депресии се образуват всяка година. Типично от тях виждаме 5 да прерастват в урагани. Няма по какъв начин да се предскаже авансово коя ще се трансформира в вихър ", споделят от НАОА.
Идеята да бъде нападнат вихър с нуклеарно оръжие не е нова и не на Доналд Тръмп. През 50-те години на XX век американски академик предложил да се организира такава офанзива. Според Шарън Скуасони, професор в университета " Джордж Вашингтон ", бомбардирането на урагани е част от лист, формиран през 50-те, когато нуклеарното оръжие е било оригиналност. Списъкът бил създаден от държавното управление и включвал " фантастични и леко налудничави хрумвания ", споделя Скуасони.
В идващите близо 20 години, Съединени американски щати взривили 31 атомни бомби в 27 теста, с цел да ревизират дали нуклеарното оръжие може да се употребява за копаене на канали, основаване на мини за рандеман на скъпи първични материали или изкуствено основаване на пристанища. След като заплахите от радиацията станали по-ясни, концепциите били изоставени.
Сезонът на ураганите в Атлантическия океан е от началото на юни до края на ноември. Пикът му е през септември, когато водата е най-топла. Експертите чакат 2019 година да е по-тежка от нормалното, като плануват образуването на 5 до 9 урагана, като 2 до 4 от тях ще бъдат доста огромни. Досега през 2019 година в Атлантическия океан се образуваха 4 стихии, които бяха задоволително мощни, че да получат имена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР