Американският президент Доналд Тръмп бе остро разкритикуван заради предизборен клип,

...
Американският президент Доналд Тръмп бе остро разкритикуван заради предизборен клип,
Коментари Харесай

Политическа реклама на Тръмп бе заклеймена като расистка

Американският президент Доналд Тръмп бе остро неодобрен поради избирателен клип, в който се прави връзка сред демократите и имигрантите от една страна и тежката престъпност, от друга. Някои републиканци осъдиха видеото, нарекоха го "отвратително " и споделиха, че от три десетилетия това е политическата реклама, най-силно насаждаща расово разделяне, съобщи Ройтерс.

Видеото, което Тръмп популяризира през вчерашния ден посредством Туитър, съдържа фрагменти с Луис Бракамонтес, незаконен преселник от Мексико, наказан през 2014 година за ликвидиране на двама служители на реда в Сакраменто. Говорейки на британски със мощен акцент, той декларира в правосъдната зала, че би умъртвил още служители на реда.

Появяват се фрагменти с мигранти като отпратка към колоната от централноамериканци, тръгнали към Съединени американски щати, и се задава въпросът: "Кого ли още ще пуснат демократите? ". Клипът приключва с надписа: "Президентът Доналд Тръмп и републиканците вършат Америка още веднъж безвредна " - разновидност на познатия избирателен девиз на Тръмп "Да създадем Америка още веднъж велика ".

Според американски медии клипът е заплатен от акцията за преизбиране на президента Тръмп.

Сенаторът републиканец Джеф Флейк, един от най-известните критици на президента в личната му партия, назова рекламата "отвратителна " и съобщи, че всички републиканци би трябвало да я осъдят.

Том Перез, ръководител на Националния комитет на Демократическата партия, сподели, че клипът отвлича вниманието от същинските проблеми и е образец за това, че Тръмп разделя нацията.

Тръмп не за пръв път употребява Бракамонтес в политически реклами. Той се появи през януари и във видео, обвързвано с първата годишнина от встъпването на президента в служба.

#JOBSNOTMOBS! VOTE REPUBLICAN NOW!! pic.twitter.com/wso9ZHIvyF
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 31 October 2018
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР