Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Медия: Президентите на САЩ и Франция демонстрираха единство


Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и френският му сътрудник демонстрираха единството си по време на визитата  на стопанина на Елисейския замък в Съединени американски щати, извежда в заглавие в. " Ню Йорк таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Двамата държавни глави потвърдиха поддръжката си за Украйна на фона на наближаването на студената зима, която ще сложи на тествания техния съюз. Изданието обръща внимание на думите на Байдън, че е податлив да беседва с съветския президент Владимир Путин за Украйна, само че с условия.

На взаимна конференция с френския водач, който пази нуждата от разговор с Москва, Байдън сподели през вчерашния ден, че ще беседва с Путин, само че единствено след съвещания със съдружниците от НАТО и единствено в случай че съветският водач съобщи, че „ търси метод за преустановяване на войната ", отбелязва " Ню Йорк таймс ".

Публичното изложение на условната подготвеност на Байдън за контакти с Путин наподобява зарадва френските представители и се трансформира в непредвидена поддръжка за метода на Макрон, акцентира американското издание.

" Ню Йорк таймс " цитира и думите на Макрон, че Франция ще усили военната си поддръжка за Украйна и че „ в никакъв случай не би призовала украинците да създадат компромис, който няма да е допустим за тях ". Според вестника с това си изказване френският водач е желал да показва единството на Съединени американски щати и Франция по украинския въпрос.

" На процедура двамата водачи реализираха взаимно съгласие, като Байдън се появи по-отворен към съглашение посредством договаряния, а Макрон изрази по-категорична поддръжка за украинската идея. Макар и много театрална, срещата сред президентите наподобява надмина упованията и на двете страни ", отбелязва " Ню Йорк таймс ".

Вестникът цитира френски представители, съгласно които на тричасовата среща на четири очи Байдън и Макрон са постигнали единодушие, че повече победи на Украйна на бойното поле ще са значим лост за договаряния с Москва. На процедура концепцията за договаряния наподобява пресилено в миг, в който Путин не разполага с нищо, което да назова победа, а украинският президент Владимир Зеленски владее самодейността във войната, отбелязва изданието.

На държавната си вечеря нощес Байдън и Макрон демонстрираха, че стоят " един до друг ", написа в заглавие в. " Вашингтон пост ". " На вечерята двамата президенти подвигаха наздравици, с цел да увенчаят своето взаимно съгласие, подправено с леки различия ", посочи изданието.

Вечерята, проведена в чест на френския водач и включваща осъществяване на известния артист и инструменталист Джон Батист, стана кулминационна точка на държавното посещаване тази седмица, по време на което Макрон и Байдън потърсиха нови способи да показват своята непосредственост и да очернят своя общ зложелател, съветския президент Владимир Путин, акцентира " Вашингтон пост ".

„ Всъщност съм израснал на място, наречено Ню Касъл, окръг Делауеър, покрай бойното поле на Брендиуайн “, сподели в края на държавната вечеря Байдън, „ където един млад мъж на име маркиз Дьо Лафайет се бори за американската идея и стана непосредствен другар с човек на име Джордж Вашингтон ".

Изданието показва, че Макрон е сравнил приноса на Лафайет към Американската гражданска война с този на американските военнослужещи по време на десанта в Нормандия - интервенция за реализиране, поддържане или възобновяване на свободата.

„ На доста места през днешния ден тези правила са изложени на риск “, само че „ ние стоим дружно, един до друг “, сподели Макрон, представен от американския вестник.

" Въпреки разликите си Байдън и Макрон демонстрираха единение ", написа в заглавие френският в. " Монд ".

Демонстрирайки съвършено съгласие, двамата президенти показаха предпочитание да „ синхронизират ” методите си в областта на вложенията в зелена сила. Те се ангажират да осъществят „ взаимноизгодни “ екологични преходи, показва изданието.

„ Искаме да успеем дружно, а не като действаме един против различен “, сподели Макрон на взаимна конференция с Байдън, представен от френския вестник.

" Двамата водачи демонстрираха също своето единение освен във връзка с войната в Украйна, само че и по интернационалните въпроси, като споделиха, че координират отговора си на провокациите, отправени от Китай, изключително в региона на човешките права, и подсигуряваха, че ще работят с Пекин по значими световни въпроси, като да вземем за пример изменението на климата “, отбелязва изданието.

Френският в. " Фигаро " се стопира в детайли на програмата на Макрон на последния ден от визитата му в Съединени американски щати, в който френският водач е планувано да посети Ню Орлиънс.

Френският президент приключва държавната си визата с посещаване в щата Луизиана, където ще разгласи по-специално основаването на фонд „ Френски за всички “, чрез който да бъде подтиквано проучването на френски език в Съединени американски щати, написа в заглавие изданието.

Вестникът напомня, че Ню Орлиънс, който в миналото е бил френско притежание, е продаден на Съединени американски щати от Наполеон Бонапарт през 1803 година

В рамките на визитата на Макрон са планувани също диалози с „ компании, ангажирани с енергийните и климатичните въпроси “, заяви Елисейският замък, представен от " Фигаро ". Освен това се чака френската външна министърка Катрин Колона и губернаторът на Луизиана Джон Едуардс да подпишат съглашение за енергиен преход с този „ извънредно самодеен “ в добива на газ и нефт щат, показва френското издание.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР