Американският президент Джо Байдън заяви, че „разглежда“ вариант за възможни

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че „разглежда“ вариант за възможни
Коментари Харесай

Байдън обмисля ответни действия към Русия заради кибератаката срещу месопроизводител

Американският президент Джо Байдън съобщи, че „ преглежда “ вид за вероятни ответни дейности откакто Белият Дом свърза Русия с хакерската атака против най-големия месопроизводител в света JBS през почивните дни.

За някои случилото се може да е съзнателно покачване на залозите за срещата сред Байдън и съветския президент Владимир Путин след към 2 седмици. Но на въпрос дали счита, че офанзивата е тест от страна на Путин, Байдън отговори с „ не “

Атаката през уикенда е приписана на киберкриминалната група REvil. Засегнати са били сървъри, които са поддържали работата на JBS в Северна Америка и Австралия. Резервните сървъри на компанията, основана в Бразилия, не са потърпевши. Няма публично информация дали е желан откуп.

Белият Дом не упрекна съответно Кремъл, а прокара концепцията за престъпни групи, които работят в Русия, само че представителят на Байдън Джен Саки сподели, че „ виновни страни не укриват “ киберпрестъпници.

Сега системите на JBS се връщат към естествен темп, само че офанзивата може да окаже въздействие на цените на месото и то откакто наскоро друга хакерска интервенция докара до скок в цените на горивото в страната.

Междувременно от най-голямата директна система в страната, тази в Ню Йорк, потвърдиха за телевизия NBC, че през април са станали обект на хакерска атака. Източници, разглеждащи случая, подозират Китай, показва малкия екран.

Експерти по киберсигурност, представени от АП споделят, че офанзивите против основни браншове от американската стопанска система са доказателство че от промишлеността години наред не са вземали насериозно предизвестията за закани. През 2012 американските законодатели не одобриха законопроект, който би сложил стандарти за киберсигурност за основни промишлености. Тогава Американската комерсиална камара и други бизнес групи лобираха срещу законопроекта с довода, че е интервенция на държавното управление на свободния пазар, напомня Асошиейтед прес, представена от БНР.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР