Американският президент Джо Байдън ще се срещне с украински бежанци

...
Американският президент Джо Байдън ще се срещне с украински бежанци
Коментари Харесай

Байдън отива на 80 км от границата с Украйна, среща се бежанци от войната

Американският президент Джо Байдън ще се срещне с украински бежанци покрай полско-украинската граница. В рамките на визитата си в Полша той ще посети град Жешов, който е на по-малко от 80 км от границата с Украйна. Над два милиона души потърсиха леговище в Полша.

Около 20 хиляди души са съумели да изоставен град Бориспол, който се намира покрай интернационалното летище на Украйна, заяви кметът Молодимир Борисенко. Той прикани и всички поданици на близките села да се изтеглят, с цел да улеснят украинската войска в битката й с съветските войски в региона.

По данни на английското разузнаване украинската войска е съумяла да си върне контрола над няколко града и защитни позиции на 35 км източно от столицата Киев.

Две ракети са блъснали украинска военна база край град Днипро и има огромни опустошения, заяви губернаторът на региона.

Вицепремиерът Ирина Верешчук изрази вяра, че през днешния ден ще бъде отворен безвреден филантропичен кулоар от обсадения Мариупол. Цивилните ще могат да напущат града с частни коли.

Според управляващите в града към 300 са жертвите на въздушния удар, който унищожи театъра на Мариупол.

Руски десантен транспортен съд е бил опустошен, а още два плавателни съда са развалени в окупираното пристанище Бердянск, оповестиха от украинска страна.

Междувременно Русия и Украйна приключиха първата си публична замяна на пленници от началото на войната. Десет украински военни и 19 моряци са били разменени за 10 съветски бойци и 11 цивилни моряци, избавени от транспортен съд, който потъна край Одеса.

В среднощно послание към Европейския съвет в Брюксел президентът на Украйна Володимир Зеленски упрекна Европа, че е закъсняла с възпирането на съветската инвазия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР