Американският президент Джо Байдън се обадил лично на кореспондента на

...
Американският президент Джо Байдън се обадил лично на кореспондента на
Коментари Харесай

Байдън се извини на репортера, когото нарече „кучи син“


Американският президент Джо Байдън се обадил персонално на кореспондента на Fox News Питър Доуси, който назова " тъп кучи наследник " и се извинил за думите си.

Това излиза наяве от присъединяване на Доуси в " Шоуто на Шон Ханити " по Fox News, където споделя: " Байдън смекчи напрежението посред ни. Изключително съм удовлетворен от това. Имахме прелестен телефонен диалог ". Забележката от страна на президента, също така, не била " нищо персонално ". Байдън насърчил репортера да продължи да задава въпроси, разнообразни от тези на сътрудниците му.

Случката се разигра преди дни на съвещание на Съвета по въпросите на конкуренцията към президента, отдадено на промени в регулациите и законите, с цел да се помогне на потребителите да се оправят с повишението на цените, напомня Българска телеграфна агенция. Преди да стартира всъщност съвещанието публицистите, позволени първоначално, бяха поканени да излязат от залата.

На фона на мнения за обстановката в Украйна, президентът разяснява, че е по-подходящо да му задават въпроси за намаляването на цените в страната. Тогава Питър Доуси попита президента за инфлацията, която е най-високата от близо 40 години, и поради която спада и рейтингът на Байдън.

" Мислите ли, че инфлацията е политическа отговорност преди междинните избори ", извика високо журналистът. Байдън отговори саркастично: " Това е огромен актив - повече инфлация ", след което поклати глава и добави: " Тъп кучи наследник ". Коментарът му беше сниман на видео и уловен от микрофона пред него.

Казаното провокира реакцията на обществеността и репортерите на Белия дом в обществените мрежи. Администрацията на Байдън постоянно е обект на рецензии заради възходящата инфлация и проблемите във веригата за доставки. През ноември и декември предходната година инфлацията в Щатите доближи най-високото си равнище от 39 години насам.

Питър Доуси е прочут публицист в консервативния ефирен канал на Fox News, като постоянно задава неуместни въпроси към администрацията на Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР