Американският президент Джо Байдън пристигна на посещение в Израел, на

...
Американският президент Джо Байдън пристигна на посещение в Израел, на
Коментари Харесай

Байдън заяви подкрепа за Израел срещу Хамас и осъди палестинската групировка

Американският президент Джо Байдън дойде на посещаване в Израел, на фона на възходящо напрежение в страните от Близкия Изток и поради смъртоносна детонация в болница в Газа.

СNN отбелязва, че с визитата си Байдън се стреми да показва твърда поддръжка за Израел в битката с терористичната формация " Хамас ", като в същото време упорства за облекчение на филантропичната рецесия в Газа.

По време на срещата си с израелския яминистър-председател Бенямин Нетаняху, Байдън е уверил, че Вашингтон ще дава на Израел всичко, от което се нуждае, с цел да се пази във войната против палестинската бунтовническа формация " Хамас ", предава Reuters.

Според американския президент, групировката " Хамас " е по-лоша и от " Ислямска страна " поради убийството на израелски жители при изненадващото нахлуване на 7 октомври, което отприщи вълна от принуждение сред Израел и палестинците.

Байдън съобщи, че е " печален и засегнат " поради, за която Израел и Палестина се упрекват взаимно..

" Според това, което видях, наподобява, че е дело на другия тим, не ваше. Но има доста хора, които не са сигурни, тъй че имаме да решим доста въпроси ", сподели Байдън на Нетаняху по време на срещата им.

Министерството на здравеопазването в Газа съобщи, че разрухата се дължи на израелски въздушен удар, само че и упрекна ракета, неправилно изстреляна от палестинската формация " Ислямски джихад ", която също отхвърли да е забъркана.

След визитата в Израел Байдън трябваше да посети и Йордания с, само че срещата му е анулирана поради детонацията в болничното заведение.

Така той няма да организира диалози лице в лице, които съгласно него биха били основни за слагането на обстановката под надзор.

Очаква се по време на визитата си, американският президент да окаже напън на Израел, с цел да бъдат разрешени доставките на филантропична помощ за палестинците в Газа.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху благодари на Байдън за " безапелационната поддръжка " във войната в Газа и заключи, че при нападанението на 7 октомври, " Хамас " са умъртвили повече от 1400 израелци.

Той прикани интернационалната общественост да застане на страната на Израел във войната " сред силите на цивилизацията и силите на варварството ".

Очаква се с изключение на с премиера Нетаняху Байдън да се срещне и с президента на Израел Ицхак Херцог, както и с израелския военновременен кабинет, заяви Белият дом.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР