Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за контрол върху оръжията,

...
Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за контрол върху оръжията,
Коментари Харесай

Ключова реформа: Джо Байдън подписа законопроекта за контрол върху оръжията

Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за надзор върху оръжията, който бе подсилен както от демократите, по този начин и от републиканците в американския Конгрес, и той публично влезе в действие като закон, съобщи Ройтерс. Това е първата огромна федерална промяна за последните три десетилетия, обвързвана с правата за владеене на оръжие.

Законопроектът бе подписан от Байдън единствено няколко дни, откакто Върховният съд анулира закон на щата Ню Йорк, който изискваше хората да потвърдят особена нужда от носене на оръжие, с цел да получат позволение да посещават публични места въоръжени.

„ Това е незабравим ден “, съобщи американският президент в Белия дом.

Влезлият в действие нов закон включва допълнения, които оказват помощ на щатите да държат оръжията надалеч от ръцете на лица, които са считани за рискови за себе си и за близките. Освен това той не разрешава продажбата им на хора с присъди за принуждение против интимни сътрудници, с които не са сключили брак.

Законът обаче не лимитира правото за владеене на щурмови оръжия и на пълнители с огромен потенциал.

За сходна промяна се приказва от години в Съединени американски щати, като тя става все по спрягана след трагични произшествия. А такива за жалост там се случват постоянно. Само преди месец се развихри следващият кървясъл пъкъл, в който починаха 19 деца, а стотици останах почернени. Тази нощ пък след пукотевица в Осло, двама души починаха.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР