Американският президент Джо Байдън отпътува за срещата на върха на

...
Американският президент Джо Байдън отпътува за срещата на върха на
Коментари Харесай

Байдън замина за Индия. Важна среща


Американският президент Джо Байдън отпътува за срещата на върха на Г-20 в Индия, която ще събере редица международни водачи, само че няма да участват президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин, оповестява БНР.

Президентът Джо Байдън съобщи, че ще продължи да отстоява позицията, че Г-20 е конгрес, който може да води до действителни резултати. Геополитическото разделяне поради войната в Украйна обаче спъва намирането на решения на най-острите интернационалните проблеми, разяснява Ройтерс. Под въпрос е и постигането на единодушие за обща лидерска декларация.
-->
Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че възнамерява полемики за противопоставяне на съветската обсада на съглашението за експорт на украинско зърно през Черно море. Очаква се да бъде разискван и проектът за увеличение с 200 милиарда $ на фондовете за разрастващите се страни на Световната банка и Международиня валутен фонд като опция на китайската самодейност " Един пояс, веднъж ".

Отсъствието на китайския президент Си Цзинпин е обяснимо, на фона на обтегнатите връзки със Съединените щати и Индия. Вместо него ще взе участие министър председателят Ли Цян. Не се планува и послание по видеовръзка на съветския президент Владимир Путин.

Служебният министър председател на Испания Педро Санчес е дал позитивна проба за Ковид-19 и  няма да може да участва на срещата на Г-20 в Делхи на следващия ден и в неделя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР