Американският президент Джо Байдън направи днес историческо посещение в баптистката

...
Американският президент Джо Байдън направи днес историческо посещение в баптистката
Коментари Харесай

Байдън посети църквата на Мартин Лутър Кинг

Американският президент Джо Байдън направи през днешния ден историческо посещаване в баптистката черква на починалия герой за цивилен права Мартин Лутър Кинг и съобщи, че демокрацията претърпява рискови времена, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес и Ройтерс.

Байдън стана първият настоящ президент на Съединени американски щати, изнесъл слово по време на неделна работа в църквата на Кинг в Атланта.

Той изнесе проповед от амвона по покана на пастора на църквата – сенатора от Демократическата партия Рафаел Уорнок.

„ Факт е, че заставам тук в сериозен миг за Съединени американски щати и света според мен “, сподели Байдън в речта, фокусирана върху тематиката, че Америка и светът се борят против властнически сили.

„ Дали ние сме хора, които ще изберем демокрацията пред автокрацията “, съобщи президентът.

„ Трябва да изберем общността пред хаоса. Дали сме хората, които ще изберем любовта пред омразата? Това са въпросите на нашето време и повода, заради която съм тук “, сподели той.

Байдън направи визитата по случай рождението на Кинг, от което през днешния ден се навършват 94 години, както и във връзка празнувания на следващия ден Ден на Мартин Лутър Кинг. Борецът за цивилен права беше погубен през 1968 година в Мемфис на 39 години. Кинг беше свещеник на баптистката черква „ Ебенезер “ от 1960 година до гибелта си.

Президентът прикани американците да потърсят в живота на Кинг поучения за справяне с раздялите, екстремизма и несправедливостта.

Байдън сподели, че Кинг постоянно е задавал въпроса „ Накъде вървим оттук нататък? “

„ Моето обръщение към нацията в този ден е – вървим напред, вървим дружно “, съобщи президентът.

Според него „ борбата за душата на тази нация е непрестанна “. „ Това е непрекъсната битка сред вярата и страха, добротата и жестокостта, справедливостта и неправдата “, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР