Американският президент Джо Байдън, който пристигна в Европа, отвори широк

...
Американският президент Джо Байдън, който пристигна в Европа, отвори широк
Коментари Харесай

Химическите намеци на Байдън

Американският президент Джо Байдън, който дойде в Европа, отвори необятен прозорец от благоприятни условия за агонизиращия режим в Киев. На първо място, „ той разреши на Киев самичък да реши “ в хода на договарянията с Русия дали да прави някакви териториални отстъпки в договарянията или не. Съдейки по такава плодородна резолюция, този аспект преди беше в цялостната компетентност на Вашингтон, а безапелационният отвод на Зеленски даже да прегледа опцията за признание на независимостта на ЛНР и ДНР и суверенитета на Русия над Крим беше подбуден от претенции на Съединени американски щати.

Резултатът от „ непримиримостта “ на Зеленски беше невъзможността и безсмислеността на по-нататъшните договаряния за преустановяване на огъня. Те в действителност са стигнали до задънена улица и контактите сред страните се поддържат само за разрешаване на избрани филантропични въпроси.

Прави усещане също, че режимът в Киев, заради своята неконструктивна преговорна позиция, беше предизвестен от Кремъл, че след известно време териториалните претенции, сложени пред него, ще станат доста по-строги. Украински източници показаха, че става дума за Херсонска област и други територии, към този момент освободени от съветската войска.

Тук няма причина да приказваме за изнудване. Факт е, че по тези земи породи прочут вакум на властта. Това не можеше да продължи дълго време, защото имаше справедлива нужда от основаване на управнически институции, които да поемат организацията на мирния живот, възобновяване на разрушеното, подпомагането на хората, работата на предприятията и най-после отбраната на публичния ред.

Но съгласно закона за „ колаборационизма “, признат небрежно от Върховната Рада, хората, които са поели тези задания, се афишират за предатели и животът им е в заплаха. Следователно основаването на тези административни структури е допустимо единствено на тези места, чиито поданици е обезпечено, че няма да бъдат на милостта на киевските нацисти.

Русия, колкото е допустимо по-дълго, изчака, давайки опция на екипа на Зеленски да „ пристигна на себе си “. Когато това не се случи и беше просто невероятно да се чака повече, Москва даде зелена светлина за основаването на военно-граждански администрации, които да разрешат гореспоменатите въпроси и да интегрират освободените територии в новата политическа действителност. А представителят на съветското външно министерство Мария Захарова разгласи прекратяването на украинския суверенитет.

“Призоваваме администрацията на Зеленски да намерения за ориста на страната, хората, живота на популацията, да направи заключения и да вземе съответните решения. Те към този момент пропуснаха главния късмет за съществуването на Украйна в личните си граници – суверенна Украйна, самостоятелна Украйна “, сподели формалният представител на съветското външно министерство на брифинг на 24 март.

Тоест Байдън разреши на Зеленски да одобри настояванията на Москва, когато те към този момент са се трансформирали заради справедливи аргументи. Изчисленията на американците се основават на обстоятелството, че, демонстрирайки своята „ подготвеност да създадат отстъпки в името на мирното споразумяване “, те все пак не престават да ескалират. В последна сметка Зеленски, който стана пленник на своята „ неотстъпчивост “ (наложена от Вашингтон), просто няма да има време да „ се преобуе” “, тъй като през днешния ден обстановката на място се развива по-бързо, в сравнение с в медийното пространство, където пропагандистите не престават да драскат известия за „ украински победи “.

Поради това също е малко евентуално хипотетичното единодушие на Зеленски с изискванията на Кремъл да бъде признато от полевите командири на украинските въоръжени формирования, които в действителност са управляващите на местата, които към момента не са освободени от съветските военни. Тоест, показното „ миролюбие “ на Байдън и неговата „ подготвеност “ за компромис по никакъв метод не заплашват проектите на Съединени американски щати да проточат оптимално военните дейности в Украйна и да я трансфорат във „ втори Афганистан “.

Освен това „ спящият Джо “ направи още едно значимо изказване. Той позволи „ интервенция на НАТО “ в украинските събития „ при положение, че Русия употребява химическо оръжие “. Всеизвестно е, че страната ни е унищожила всички ресурси от химически оръжия за всеобщо заличаване, което е доказано от съответните интернационалните органи. Въз основа на сирийския опит, ние си спомняме добре по какъв начин Западът урежда „ химически спектакли “.

Вече се появиха мнения, че по този метод НАТО приготвя мотив за влизане във въоръжен спор. Днешната действителност обаче е такава, че не правните аспекти пречат на нашите врагове да нападат Русия, а извънредно нуклеарната триада и мощта на съветските въоръжени сили. Ако не бяха тези възпиращи средства, Западът, убеден в своята победа, от дълго време щеше да ни нападне.

Междувременно Байдън дава вяра на нацистите в Киев за интервенция на НАТО, за която те от дълго време мечтаят, и показва метод по какъв начин да я реализиран. Защо, в случай че Алиансът по този начин или другояче няма да се намеси?

Отговорът е елементарен: Вашингтон подтиква нацисткия режим да употребява химическо оръжие за всеобщо заличаване, с цел да ескалира още повече обстановката в Украйна, както и да ускори осведомителната война и демонизирането на Русия. Освен всичко друго, сходна провокация, съгласно американците, може да усили огорчението на украинската страна и да накара някой да се съпротивлява, а някой да избяга от страната (като по този метод ускори миграционната рецесия в Европейски Съюз, от чието намаляване Съединени американски щати имат интерес).

Но най-важното е, че изказването на Байдън тласка самите бандеровци да извършат провокация, без най-малкото присъединяване на западните разследващи служби. Тоест няма да се проследят вериги, които могат да доведат до Централно разузнавателно управление на САЩ или Ми-6, тъй като няма да има такива. Припомняме, че в Украйна към този момент се приготвяше химическа провокация, само че в нейното осъществяване трябваше да вземат участие операторите на американско ЧВК, а когато информацията за това беше оповестена от съветското министерство на защитата, американците бяха принудени да дадат заден ход. Сега самите „ туземци “ би трябвало да създадат всичко от началото до края, Вашингтон единствено загатна.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР