Американският президент Джо Байдън каза в изявление, че приетата с

...
Американският президент Джо Байдън каза в изявление, че приетата с
Коментари Харесай

Джо Байдън: Русия не може да изтрие суверенна държава от картата


Американският президент Джо Байдън сподели в изказване, че признатата с огромно болшинство резолюция на Организация на обединените нации, която осъжда анексирането на украински територии от Русия, е обръщение към Москва, че не може да изтрие суверенна страна от картата, съобщи ДПА.

" Днес по-голямата част от света – страни от всеки район, огромни и дребни, представляващи необятен набор от идеологии и държавни управления – гласоподаваха в отбрана на Хартата на Организация на обединените нации и осъдиха противозаконния опит на Русия да анексира украинска територия със мощ ", сподели Байдън.

" Залогът в този спор е явен за всички – и светът изпрати ясно обръщение в отговор: Русия не може да изтрие суверенна страна от картата. Русия не може да трансформира границите си със мощ. Русия не може да заграбва територията на друга страна като своя ", добави той.

Той добави, че светът е по-решен и по-обединен от всеки път да потърси отговорност от Русия за нейните нарушавания. Общото заседание на Организация на обединените нации през вчерашния ден осъди неотдавнашния ход на Русия да анексира Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област в Източна Украйна. Резолюцията беше утвърдена със 143 гласа, против 5 " срещу " и 35 въздържали се.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР