Американският президент Джо Байдън е по-предвидим за Москва от съперника

...
Американският президент Джо Байдън е по-предвидим за Москва от съперника
Коментари Харесай

Байдън е по-добрият вариант за Русия, заяви Путин

Американският президент Джо Байдън е " по-предвидим " за Москва от противника си Доналд Тръмп, само че Русия е подготвена да работи с спечелилия в президентските избори в Съединени американски щати, без значение кой е той, съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от Ройтерс и ТАСС. Путин направи това изказване в отговор на въпрос на публицист, запитал го кой президент на Съединени американски щати би бил по-добър за Русия. Той уточни, че Байдън е по-опитен и посочи, че е и " предвидим, това е политик от остарялата школа ".
 
Руският президент отхвърли да разяснява дебатите в Съединени американски щати за възрастта на Байдън. Той означи единствено, че при срещата му с Байдън в Швейцария преди три години към този момент се е говорело, че Байдън има усложнения, само че " не видях нищо такова ". " Това, което би трябвало да разгледаме, е че политическата му позиция и позицията на сегашната (американска) администрация е извънредно неправилна и нездравословна ", добави Путин.
 
Той обаче акцентира, че Москва " ще работи с всеки американски водач ", който бъде определен от гласоподавателите в Съединени американски щати. Освен това Путин изрази признателност на американския водещ Тъкър Карлсон за публикуването на доста гледаното изявление и за ролята му на медиатор със Запада. " Тъй като през днешния ден не можем да водим директен разговор, би трябвало да сме признателни на Карлсон за опцията да го създадем с неговото ходатайство ", акцентира Путин.
 
Той съобщи, че е " изцяло задоволен " от дългото изявление, първото за западна медия от началото на съветската атака в Украйна. Путин добави, че е очаквал нападателно държание и сложни въпроси от някогашния водещ на Фокс нюз.
 
" Не единствено бях квалифициран за това, само че и го желаех, тъй като това щеше да ми даде мотив да отговоря по същия метод ", означи съветският президент. Той обаче похвали " търпението " на консервативния американски публицист, който изслуша дълъг урок по история от Путин по време на изявлението.
 
Истанбулските съглашения сред Москва и Киев можеха от дълго време да сложат завършек на спора, в случай че не бяха провалени. акцентира още Путин в изявлението си за журналиста Павел Зарубин, видеозапис на което е оповестен в канала на Кремъл в Телеграм. Той се базира на изявление на Давид Арахамия, началник на фракцията на президентската партия " Слуга на народа " в украинския парламент.
 
" Самият Арахамия го сподели ", уточни Путин, съгласно който споразуменията са били прекъснати от Запада. " Той сподели това, което мисли. Защо го сподели, не знам, само че подобен прям човек. Той сподели, че в случай че бяхме тръгнали към цялостно осъществяване на споразуменията, които породиха в Истанбул, войната щеше да спре преди година и половина ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР