Американският президент Джо Байдън е изпратил директора на ЦРУ Бил

...
Американският президент Джо Байдън е изпратил директора на ЦРУ Бил
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ е посетил Москва заради Украйна

Американският президент Джо Байдън е изпратил шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс в Москва по-рано тази седмица, с цел да предизвести Кремъл, че Съединени американски щати следят натрупването на войски покрай границата с Украйна, както и да се опита да откри какво стимулира дейностите на Русия, съобщи CNN.

Необичайното пътешестване на Бърнс до Москва идва на фона на възходящата зоркост на Щатите за придвижването на съветски войски и съоръжение по украинската граница.

Администрацията на Байдън усили опитите за деескалация на възходящото напрежение сред Киев и Москва. След срещите си в Русия Бърнс е разговарял в президента Володимир Зеленски в опит да разсее това напрежение. Високопоставен чиновник на Държавния департамент е бил изпратен в Киев.

Ангажирането на висши служители с казуса акцентира какъв брой съществено администрацията на Байдън приема придвижванията на Русия.

Оценките за претекстовете на Москва са доста разнообразни – съгласно някои източници на CNN Русия може да се готви за инвазия, до момента в който други допускат, че се организират учения или става дума за опит за заплашване на Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР