Американският посланик в Република Северна Македония Кейт Мари Бърнс се

...
Американският посланик в Република Северна Македония Кейт Мари Бърнс се
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Скопие: Насърчаваме ви да продължите по пътя към ЕС

Американският дипломат в Република Северна Македония Кейт Мари Бърнс се обърна към обществеността в страната посредством изказване, оповестено на уеб страницата на американското посолство в Скопие, наблягайки, че страната е достигнала исторически миг в дългия си път към евроатлантическото бъдеще.

„ По пътя си се натъкнахте на блокажи и забавяния, на провокации във връзка с македонския език и еднаквост, които са основна част от това, което ви прави нация. Взехте сложни решения с упования за прогрес. Сега би трябвало да вземете още едно. Именно заради провокациите, пред които сте се изправили, и тези, пред които може да се изправите в бъдеще, Съединени американски щати ви предизвикват да продължите по този път със настоящето предложение за присъединение към Европейски Съюз “, написа Бърнс, представена от Българска телеграфна агенция.



По думите на посланика на Вашингтон в Скопие  присъединението към Европейски Съюз ще направи страната по-силна. Тя отбелязва, че присъединението към интернационална организация, още повече присъединяване в тези процеси, е сложна работа и изисква сложни решения, само че приемането на това предложение значи, че най-сетне Република Северна Македония ще седне на масата за договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

„ Разбираме, че предлагането не е това, което бихте подготвили, в случай че имате опция едностранно да диктувате изискванията – само че то признава македонския език и еднаквост и ги пази от по-нататъшни провокации. Въпреки че може да не е съвършено, предлагането прави това, което е належащо - то пази вашите основни ползи и разрешава открити договаряния и динамичен развой на инспекция. От нашата прагматична позиция, това съставлява най-хубавата опция най-сетне да придвижите страната си напред по пътя към Европейски Съюз, като в същото време засилите ролята си при решаването на личното ви бъдеще “, счита посланикът на Съединени американски щати в Северна Македония, която приканва страната „ за храброст във времена на провокации “ и показва вяра от името на Съединени американски щати, че през днешния ден страната ще избере „ най-хубавото за своето бъдеще “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР