Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс ще бъде разпитан отново

...
Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс ще бъде разпитан отново
Коментари Харесай

Пак разпитват Джеф Сешънс за руската намеса в САЩ

Американският министър на правораздаването Джеф Сешънс ще бъде разпитан още веднъж през днешния ден в Конгреса по следствието на съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и евентуалните връзки на Москва с членове на екипа на Доналд Тръмп, оповестява Франс прес.

Сешънс, който до момента съвсем не е приказвал по деликатната тематика, ще дава отговор на въпроси пред правната комисия в Камарата на представителите.

Като сенатор от Алабама Сешънс поддържа релативно рано, при започване на 2016, кандидатурата на Тръмп за изборите.

Очаква се министърът да изясни връзката си с Джордж Пападопулос, младшия консултант в акцията на Тръмп, който се призна за отговорен, че е излъгал проверяващите от ФБР.

На чуването в Сената преди назначението му Сешънс съобщи, че не е имал никакъв контакт с съветски представители по време на акцията. По-късно обаче призна за диалози с съветския дипломат в Съединени американски щати, поради което бе заставен да се отдръпна от следствието на съветската връзка, предоставено на специфичния прокурор Робърт Мълър.

По време на предходно чуване пред Сената, министърът на правораздаването съобщи, че няма визия за „ скрито съглашение “ сред предизборния щаб на Тръмп и съветското държавно управление.

През юни той твърдеше, че всяко съмнение, че е знаел за сделки с съветското държавното управление, би било неприемлива и безочлива неистина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР