Американският министър на отбраната Лойд Остин изтъкна днес подкрепата на

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин изтъкна днес подкрепата на
Коментари Харесай

Лойд Остин: Китайската военна активност около Тайван заплашва региона

Американският министър на защитата Лойд Остин посочи през днешния ден поддръжката на Съединени американски щати за Тайван, като загатна, че военната интензивност на Китай в последно време към острова заплашва да промени статуквото, съобщи Асошиейтед прес.

„ Нашата политика не се е трансформирала, само че за жалост, наподобява, че това не е правилно за Китай “, сподели Остин на азиатския конгрес по въпросите на обраната „ Диалог Шангри-Ла “ в Сингапур.

Той съобщи, че Вашингтон остава привързан с „ политиката за един Китай “, която признава Пекин, само че разрешава неофициални връзки и връзки в защитата с Тайпе.

Остин означи, че се следи „ съществено нарастване на провокативната и дестабилизираща военна активност покрай Тайван “, в това число съвсем ежедневни китайски военни полети край самоуправляващия се остров.

„ Ние оставаме фокусирани върху запазването на мира, стабилността и статуквото в Тайванския пролив “, сподели министърът. „ Но ходовете на КНР заплашват да подкопаят сигурността, стабилността и благоденствието в Индо-тихоокеанския район “, съобщи той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР