Американският министър на отбраната Джеймс Матис направи в четвъртък обръщение

...
Американският министър на отбраната Джеймс Матис направи в четвъртък обръщение
Коментари Харесай

Джеймс Матис: Армията на САЩ трябва да е още по-смъртоносна

Американският министър на защитата Джеймс Матис направи в четвъртък послание към републиканските членове на Конгреса, по време на която изрази желанието си да направи армията на Съединени американски щати по- смъртоносна, написа The Hill, представен от Фокус.

Коментарът му е изработен в границите на срещата на републиканците в курорта „ Уайт сулфур спрингс “, Западна Вирджиния, провеждана в четвъртък и петък. Събралите се законодатели ще обсъдят някои от по-важните въпроси пред Конгреса, измежду които най-вероятно ще бъде и плана за бюджет за фискалната 2018 година, който към момента не признат. В своята тирада Матис съобщи, че „ би трябвало да направя армията по-смъртоносна “, малко откакто изиска спомагателни 50 милиарда $ за бюджета на Пентагона, което е със седем % повече от заложните в плана 668 милиарда $.

Според министъра на защитата, годишно са нужни сред три и пет % нарастване на бюджета на ведомството, които би трябвало да компенсират загубите, дължащи се на инфлацията. Освен това Матис желае нарастването да е в съгласие с неговата Национална тактика за защита, съгласно която Съединени американски щати ще се откажат от тероризма като основен собствен съперник, а неговото място ще страната ще се завърне в, както го дефинира министъра, „ конкуренцията с огромните страни “, уточнявайки, че става въпроса за Китай и Русия, написа още изданието. Според източници на вестника, главата на Пентагона е подчертал, че „ не мога да подкрепям американската войска по сегашните шаблони “. Ключовото събитие от първи ден на републиканската среща ще бъде тирада на президента Доналд Тръмп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР