Американският лидер в производството на електромобили Tesla отчете по-висока от

...
Американският лидер в производството на електромобили Tesla отчете по-висока от
Коментари Харесай

Рекорд: Tesla с печалба над 1 млрд. долара за тримесечието

Американският водач в производството на електрически автомобили Tesla регистрира по-висока от предстоящото облага за второто тримесечие, подсилен от мощните продажби, оповестява Bloomberg.

Печалбата на компанията нараства над три пъти до 1,45 $ на акция на поправена база, до момента в който продажбите се възвръщат от националните блокади, наложени поради пандемията от ковид през 2020 година Резултатът надминава междинната оценка на анализаторите и регистрира осмо следващо тримесечие на облага за Tesla.

Растящите продажби на Model Y и Model 3 са виновни за четирикратното нарастване на оперативната облага макар световния дефицит на чипове, който помрачи интервенциите на автомобилните концерни в другите страни.

Tesla регистрира нарастване на маржа от главните си автомобилни интервенции до 25,8% от 22% за предходното тримесечие и 18,7% година по-рано.

Глобалното произвеждане на Mode S, X, 3 и Y нараства със 151% на годишна база до 206 421 броя по отношение на 82 272 броя преди година. През предходното тримесечие Tesla създаде 180 338 транспортни средства. В същото време доставките през второто тримесечие се усилват със 121% до 201 304 автомобила по отношение на 90 891 транспортни средства година преди този момент и 184 877 броя през предходното тримесечие.

Въпреки че Tesla остава най-големият производител на електрически автомобили в света и автомобилната компания с най-висока пазарна оценка, акциите ѝ поевтиняват с 6,8% от началото на годината, даже когато S&P500 регистрира рекордно високи равнища. По-утвърдени съперници като обичайните автопроизводители General Motors и Ford Motor регистрират повишаване на цената на техните акции, защото подхождат нападателно към световния тренд на преход към електрическа подвижност.

В продължение на десетилетия колите от Китай бяха единствено маргинализиран феномен на международния авто пазар, а Поднебесната империя беше страна вносител. Но това се трансформира бързо. По подигравка на ориста американската водеща компания в региона на електромобилността Tesla от Калифорния играе новаторска роля в този развой.

Преобразуването на фабриката в Шанхай, Китай, в „ световен център за експорт “ за Tesla е приключено, се загатва съвсем повърхностно в едно изречение в изказването до акционерите за тримесечните резултати. Коли с марката Tesla - от Китай - за целия свят. А локалните производители като Nio и Xpeng я следват по петите ѝ.

Конкурентът на Tesla Nio сега построява инфраструктура за зареждане в Европа, започвайки от Норвегия. Li Auto, Xpeng и други също възнамеряват да прескочат през Атлантическия и Тихия океан.

Два аргумента играят в интерес на Tesla: От една страна, Илон Мъск неведнъж акцентира, че разноските в Китай са по-ниски и по този метод маржовете са по-високи, в сравнение с в други фабрики. От друга страна, Шанхай може също да помогне за компенсиране на закъсненията в доставките, породени от закъсненията при заводите в градеж в Германия и Тексас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР