Американският лек суров петрол отстъпи с 2 цента или 0,3

...
Американският лек суров петрол отстъпи с 2 цента или 0,3
Коментари Харесай

Спад на търсенето задържа цената на петрола въпреки по-ниския добив

Американският лек недопечен нефт отстъпи с 2 цента или 0,3 на 100 до 80,07 $ за барел
Цените на петрола останаха без основна смяна в азиатската търговия през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция. Опасенията, че последващо повишаване на лихвите в Съединени американски щати ще понижи в допълнение търсенето, се отвръщат от понижените добиви и от упованията тропическа стихия в Мексиканския залив да повлияе на производството - бурята " Идалия " връхлетя през вчерашния ден Куба и пое през Мексиканския залив със силата съвсем на вихър.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, понижиха с 2 цента до 84,40 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт отстъпи с 2 цента или 0,3 на 100 до 80,07 $ за барел.

Инвеститорите чакат по-късно тази седмица основни стопански данни от Съединени американски щати - показателят на персоналните потребителски разноски за юли и заплатите отвън земеделския бранш за август, които би трябвало да дефинират стъпките на УФР във връзка с лихвените проценти. В петък ръководителят на банката Джером Пауъл съобщи, че повишението би трябвало да продължи, с цел да бъде овладяна настойчиво високата инфлация.

Пазарите залагат на 80 против 20 %, че през септември УФР ще увеличи лихвите за следващ път, а вероятността това да се случи още веднъж през ноември се прави оценка на 58 %, съгласно инструмента на " Рефинитив " (Refinitiv) " ФедУоч " (FedWatch).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР