Американският континент, който последен е заселен от хора, от доста

...
Американският континент, който последен е заселен от хора, от доста
Коментари Харесай

Проучване показва праисторическите пътища на миграция от Китай към американския континент

Американският континент, който финален е заселен от хора, от много време е обект на интерес за учените, които се пробват да схванат от кое място и по какъв начин се пристигнали жителите му, съобщи Агенция Франс Прес.

Генетично проучване, оповестено в научното издание, дава някои отговори. 

Част от най-ранните заселници са пристигнали от Китай на две обособени талази - по време на ледниковия интервал и малко след него, споделят създателите на изследването, написа Българска телеграфна агенция.  " Нашите открития демонстрират, че с изключение на посочените до момента предшественици на индианците в Сибир, северното крайбрежие на Китай също е служило като генетичен контейнер, способствуващ за обогатяването на генофонда ", споделя пред Агенция Франс Прес Юй Чун Ли, един от създателите.

Учените много време смятаха, че сибирските жители, прекосили пешком линията земя сред модерна усия и Аляска, са единствените предшественици на американските индианци.
      
Изследвания от края на 2000 година дават съображение да се счита, че хората в Азия може да са свързани с най-ранното население на Боливия, Бразилия, Мексико и Калифорния.

За изследването си екипът от Института по зоология в Кунмин проучва десетки хиляди ДНК проби и техните разновидности, търсейки обща генетична линия.

В последна сметка съумяват да открият 216 проби и 39 антични потомци на една и съща линия.

Резултатите демонстрират, че е имало две миграционни талази. 

Първата е почнала преди 26 000 години и е завършила преди 19 500 години, по време на последния ледников интервал. Тогава ледената завивка е била в своя пик, което евентуално е направило климата в Северен Китай негостолюбив.

Втората е почнала по време на интервала на размразяване на ледовете преди 19 000 години и е траяла до преди 11 500 години. Възможно е да е имало увеличение на човешкото население.

По време на тази вълна част от тези хора са се преместили в Япония. Това би могло да изясни сходствата, следени сред праисторическите стрели и копия, открити в Америка, Китай и Япония, споделя Юй Чун Ли.

Според Ли една от мощните страни на проучването е огромният брой проби, които са оценени.
       
" Въпреки това не знаем тъкмо от кои региони в северната част на Китай са пристигнали и какви условия са ги насърчили " да тръгнат, споделя той.  Според Ли са нужни повече доказателства, в това число антични геноми, с цел да се дадат  отговори на тези въпроси.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР