Американският Конгрес посреща хладно опитите на компанията ТикТок да изчисти

...
Американският Конгрес посреща хладно опитите на компанията ТикТок да изчисти
Коментари Харесай

Ще забранят ли ТикТок в САЩ?

Американският Конгрес посреща хладно опитите на компанията ТикТок да почисти реномето си в страната и да отхвърли изказванията, че съставлява опасност за националната сигурност на Съединени американски щати поради връзките си с Китай, показва в. " Вашингтон Поуст ". През последните седмици обществената мрежа провежда серия от срещи с американски законодатели, интелектуални кръгове и представители на пресата.

Кампанията включва персонални срещи на основния изпълнителен шеф Шоу Цзъ Чу с ярки скептици в Конгреса.

" Разбираме, че започваме от точка на недостиг на доверие, а това доверие не се печели с един ход, с един сребърен патрон и една среща ", споделя шефът на ТикТок. Тази седмица той се среща с двама законодатели във Вашингтон- Майкъл Бенет, демократ от Колорадо и Роджър Уикър- републиканец от Мисисипи. Позицията и на двамата остана непроменена.

Бенет съобщи, до даже и след срещата остава надълбоко угрижен от обстоятелството, че ТикТок " съставлява недопустим риск за националната сигурност на Съединените щати. По-рано той прикани Епъл и Google да отстранен Тик Ток от своите магазини за приложения от съображения за сигурност. Компанията изрази почтително противоречие с определенията на Бенет и разгласи, че " ще продължи да работи за информиране на членовете на Конгреса и създаване на доверие ".

Пред " Вашингтон Поуст " Бенет споделя, че по време на срещата китайската компания е изложила съглашението, препоръчано на американското държавно управление в отговор на паниките на Вашингтон. То включва по-надеждна отбрана и контрол по повод сигурността на данните. Нищо от препоръчаното не отговори задоволително на моите опасения, декларира Бенет.

Сенатор Уикър е декларирал, че се е срещнал с шефа на ТикТок от вежливост, само че диалогът не е разсеял страховете му. Мнението на сенатора за Тик Ток и опасността, която основава за американските ползи, остава изцяло непроменено, съобщи негов представител, представен от " Вашингтон Поуст ".



И други законодатели считат, че компанията има дребни шансове да ги убеди, че страховете им са неоснователни.

" Не мисля, че има какво да кажат. Става въпрос за това, което вършат, а то е много обезпокоително ", споделя сенатор Брайън Шац, демократ от Хавай. Той е член на Комисията по търговия и е главен договарящ по законодателството за отбрана на данните на Капитолийския рид.

Сенаторът -републиканец Джош Хоули, който е измежду най-изявените критици на ТикТок, акцентира, че интензивността на компанията издава боязън от идното законодателство. Миналата година Хоули оглави сполучлива акция за възбрана на федерални чиновници да смъкват приложението на държавни устройства. Той предложи същата възбрана и за потребителите в народен мащаб, а в този момент не възнамерява среща с Шоу Цзъ Чу.



В изявление шефът на ТикТок твърди, че при отговорите си на рецензии е трябвало да води полемики с хора, които в никакъв случай не са употребявали приложението и са оценявали в туитове и телевизионни изявленията причините на компанията като компрометирани, глупави или наивни.

Много от съмненията, които се е опитал да разсее, са били резултат от " неинформираност " или са били учредени на " неприятно показване ".

Шоу Цзъ Чу ще свидетелства пред Камарата на представителите другия месец. Това ще бъде едвам трето явяване на компанията пред американския Конгрес и първо за неин основен изпълнителен шеф.

" Само споделям на моите сътрудници, " тези хора са вълци във вълча кожа, тъй че бъдете деликатни ", акцентира сенатор Джош Хоули, представен от в. " Вашингтон Поуст ".



Още по тематиката

Южнокорейските компании Хюндай и Киа ще предложат безвъзмезден софтуерен ъпгрейд за 8,3 милиона коли в Съединени американски щати, с цел да се оправят с възходящия брой обири по метод, разпространяван в ТикТок и други обществени мрежи.
Видеоклипове в Тик Ток демонстрират по какъв начин се лишават коли, създадени сред 2015-та и 2019-та, които нямат бутон за запалване и имобилайзер.

Безплатният ъпгрейд ще бъде препоръчан за 3,8 милиона коли на Хюндай и 4,5 милиона коли на Киа.

Осъвремененият програмен продукт удължава действието на алармата против кражба от 30 секунди на една минута. Освен това автомобилът може да бъде стартиран единствено в случай че има ключ в патрона за запалване.

Миналия месец USA Today заяви, че две огромни застрахователни компании са прекратили предлагането на нови полици за коли на Хюндай и Киа заради висок риск от кражба. Много от моделите на двете марки, създадени сред 2015-та и 2019-та нямат електронни имобилайзери, които предотвратяват пробиви и заобикаляне на запалването. Оборудването е общоприетоо за съвсем всички коли на други производители за същия интервал от време. Сега Хюндай ще предлага и специфични стикери, които предизвестяват евентуалните нарушители, че колата е снабдена със отбрана против обири.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР