Американският Интер Маями е готов да предложи на Лионел Меси

...
Американският Интер Маями е готов да предложи на Лионел Меси
Коментари Харесай

Интер Маями предлага дял от клуба на Лео Меси, за да го измъкне от ПСЖ

Американският Интер Маями е подготвен да предложи на Лионел Меси дял от капитала на клуба, с цел да го убеди да премине оттатък Океана през лятото, макар че желанието на аржентинеца е да остане в Европа до Копа Америка през 2024-а година, с цел да се опита да завоюва Шампионската лига за един финален път. Въпросът е дали това ще се случи с екипа на настоящия му отбор Пари Сен Жермен или в различен клуб, защото управлението на Барселона стартира атака за 35-годишния си някогашен капитан.

Меси има опцията да удължи сегашния си договор с ПСЖ с още 12 месеца при същите финансови условия, само че все още той отсрочва решението си, защото желае да разбере какво ще предложи проекът на клуба за идващия сезон. ПСЖ към момента не може да каже на обкръжението на аржентинеца ще има ли нов треньор тима или по какъв начин ще наподобява състава, на фона на упованията, че ще би трябвало да продадат играчи, с цел да не срещнат проблеми с финансовия феърплей. Меси е оповестил на столичния клуб, че ще вземе решение, откакто получи уверения по тези въпроси.

Въпреки че Барселона се ослушва да си върне своята легенда, The Independent твърди, че водачът в испанското състезание към момента даже не се е свързал с него, камо ли да са създали съответно предложение. Смята се, че каталунският клуб няма финансовата мощност за сходен ход. Треньорът на каталунците - Шави Ернандес, е в непрекъснат контакт с някогашния си съотборник, само че към момента от клуба не са подхванали нещо публично.

Единственият диалог, който бащата и сътрудник на Меси – Хорхе, е имал с президента на Барселона Жоан Лапорта през последната година, е била 20-минутна среща по отношение на проектите за отдаване на респект към играча, преди той да напусне Европа. Освен това има чувството, че поради последните няколко сезона Меси има по-големи шансове да завоюва Шампионската лига още веднъж в ПСЖ, в сравнение с в Барселона.

Изглежда, че планът на притежателите на френския първенец в Катар остава най-хубавата алтернатива за Меси, защото предлага максимален късмет за продобиване на ШЛ. Саудитският Ал Хилал към този момент предложи над 400 милиона евро годишна заплата, където към този момент играе и Кристиано Роналдо с екипа на Ал Насър. Идеята е да се сътвори звук към Саудитската Про Лига, която да бъде добра реклама за кандидатурата на страната да банкет Световното състезание през 2030-а година.

Exclusive

- Inter Miami offering Messi equity stake in club to join in summer

- he wants one more CL season

- 1-year option on same terms at PSG but no decision until clarity on next manager etc amid FFP pressure

- NO offer from Barca or even approach
— Miguel Delaney (@MiguelDelaney)
В момента обаче Меси не е податлив да одобри сходна оферта, защото желае да завоюва още една Шампионска лига, която да добави към наследството си след Световното състезание.

Ако обаче се стигне досега, в който в Европа да няма подобаващи предложения, то Интер Маями са подготвени да се надпреварват с Ал Хилал. Притежаваният от Дейвид Бекъм франчайз е подготвен да предложи на аржентинеца дял от капитала на клуба, с цел да се причисли още през това лято.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР