Американският художник Кен Кели почина на 76-годишна възраст. Кели създаде

...
Американският художник Кен Кели почина на 76-годишна възраст. Кели създаде
Коментари Харесай

На 76 си отиде майстор на легендарни обложки на рок албуми

Американският художник Кен Кели умря на 76-годишна възраст. Кели сътвори емблематични обложки на грамофонни плочи за KISS, Rainbow, Manowar, и последно за албума на Eternal Champion от 2020 година " Ravening Iron ".

Кели сътвори за KISS обложките на Destroyer и Love Gun, Rainbow’s Rising за Rainbow, няколко албума на Manowar и записа на Ace Frehley’s Space Invader.

В изявление от 2016 година Кели разисква съдействието с Rainbow: „ Беше сложна корица, беше неповторима корица, само че би трябвало да отдам заслугата на Ричи Блекмор. Знаеше тъкмо какво желае. И по този начин, когато влязох в офиса му и откакто се поздравихме, седнахме и започнахме да приказваме за картината, имам вяра, че идваше от една от песните – действителното разтягане на ръката към дъгата. По това време бях покрит с работа от KISS, тъй че бях доста квалифициран, когато от Rainbow се обадиха и по-късно влязох в офиса им и те продиктуваха корицата.

„ Напуснах офиса с цялостна картина в главата си, просто трябваше да се прибера у дома и да употребявам дисциплините, които ни преподават като художници, и да върша това, което Ричи сподели. Това и направих. Това беше шедьовър. Ричи и до през днешния ден знае това, което желае. Той към момента знае какво прави. Бих желал да кажа, че съм основал всичко и всичко е моя концепция, само че това просто не е правилно. "
`На `На `На

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР